Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HDZ-a

Tomislav Karamarko: Čuli smo monstruozne optužbe od premijera

Tomislav Karamarko,HDZ
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/7
29.05.2015.
u 16:47

- Nikako ne stojimo iza njih i nismo kooperativno povezani s njima - kazao je o prosvjedima branitelja Tomislav Karamarko

- Danas smo čuli monstruozne optužbe od premijera. Prosvjedi branitelja traju oko osam mjeseci. Premijer je mogao sve to vrijeme razgovarati s braniteljima, a na opetovane izjave da mi stojimo iza toga i sad ću reći: mi branitelje podržavamo u njihovim potezima i zahtjevu da razgovaraju s premijerom, ali nikako ne stojimo iza njih i nismo kooperativno povezani s njima i ne možemo znati što namjeravaju - kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na tiskovnoj konferenciji koja je danas oko 16.30 sati održana u središnjici HDZ-a u Zagrebu.

Već na početku konferencije, sazvane zbog prosvjeda branitelja koji je jučer ujutro započeo na Trgu svetog Marka, Karamarko je istaknuo da mu je ''žao što se nismo našli zbog nečeg drugog''.

- Radimo na provedbenim projektima, ali se očito moramo baviti premijerom - precizirao je Karamarko.

Naime, Karamarko je prvi put pokazao gospodarski program oporavka i zapošljavanja koji ta stranka radi u suradnji s njemačkim Ifo institutom. On je sada očito gotov jer je rekao da su imali predzadnju koordinaciju sa suradnicima tog instituta.

Komentirao je i izjavu premijera Milanovića koji je na novinsko pitanje ima li dokaza da je HDZ povezan s braniteljima i koordinira njihov prosvjed kazao da je "to po svemu očito i vidi se po grimasama".

- On je rekao da je to jasno i da to vidi po grimasama. U svakom slučaju, neodgovorna teza - ocijenio je Karamarko i dodao da je odgovor na to pitanje bilo izvlačenje iz situacije. Stoga je još jednom uputio poziv premijeru.

- On pristaje na taj razgovor, ali tek u ponedjeljak. Zar on ne radi i u petak popodne? Je li mu je bilo teško prijeći tih pet metara i dogovoriti se o svemu? Pozivam ga da danas se pojavi - poručio je predsjednik HDZ-a premijeru da "ne ostavlja branitelje i Hrvatsku u neizvjesnosti što će se dogoditi ovaj vikend".

- Zašto im šalje poruke preko ekrana, zašto ne prijeđe tih 10 metara do njih? Dali su tijela za Hrvatsku, pa zavrijedili su da se dođe do njih - još jednom je ponovio Karamarko. Na upit novinara odgovorio je da nije pratio sve segmente i dijelove ''susreta'' branitelja s policijom i kako ne može ocijeniti jučerašnje i današnje postupanje policije. Kazao je samo da je to i stresna pozicija za policajce jer su neki od njih i sami bili branitelji ili su djeca branitelja pa im nije lako da suprotstavljati se braniteljima.

Karamarko je još jednom ponovio da je Milanović taj koji može razriješiti ovu krizu.

- Premijer Milanović je onaj koji može ovo riješiti s malo izraza poštovanja prema ljudima koji to zaslužuju - rekao je i nastavio: - Branitelji su gurnuti u tu situaciju. Naša zamolba je od prvog dana prosvjeda - dođite razgovarati. Oni su gurnuti u tu situaciju i to što se u njoj nalaze već osam mjeseci razlog je više da se s njima razgovara.

S obzirom na to da je i sam obnašao visoke funkcije u policijskom sustavu, Karamarko je dao i svoje mišljenje o načinu na koji policija treba postupati.

- Preblaga? Bio sam ministar unutarnjih poslova, načelnik policijske uprave. Znate li koliko se truda mora ulagati u takvim situacijama? Mora se razgovarati, razgovarati, razgovarati. Kad se primjenjivala sila? Sjetite se kada - prisjetio se Karamarko i napomenuo da s braniteljima treba postupati s posebnom pažnjom.

>>UŽIVO Klemm potvrdio da će se odazvati sastanku. Nakon razgovora s policijom vratio se u crkvu

>>Milanović: Nitko neće ucjenjivati ne samo mene nego nijednog premijera Hrvatske

>>Pogledajte kako su branitelji razbili policijsku blokadu

Komentara 140

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:54 29.05.2015.

Sve se vrti oko premijera, lik ne želi razgovarati s Braniteljima koji su mu fotelju osigurali da bi imao danas 20.000kn plaće , sa ili bez Branitelja tvoja karijera je Zoi najesen gotova.

DU
Deleted user
17:11 29.05.2015.

dans na presici jedno pitanej koje ima smisla dobilo je zanimljiv odgovor. pitanje gdje je dokaz da hdz stoji iza prosvjeda milanović odgovara " dokaz nije potreban jer sam vidovit"

Avatar dmitarX
dmitarX
16:56 29.05.2015.

Monstruozne optužbe, ko i 'premijer'. Milanović kad preda štafetu, neće je više imati prilike nositi...kao takav, bahat i nadmen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije