Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNI ROK

Ćorić o Đakićevom prijedlogu: Ne držim ga dobrim, ali trebalo bi vidjeti sve aspekte

Tomislav Ćorić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/3
24.02.2017.
u 13:53

Đakić je predložio da prednost pri zapošljavanju u državnoj upravi i tvrtkama imaju oni koji su odslužili vojni rok

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić izjavio je u petak kako iz inicijalne pozicije temeljene samo na jednoj rečenici "ne drži dobrim" prijedlog predsjednika HVIDR-e Josipa Đakića da prednost pri zapošljavanju u državnoj upravi i tvrtkama imaju oni koji su odslužili vojni rok.

Dodao je da bi trebalo vidjeti sve aspekte te Đakićeve inicijative.

Ćorić je to rekao u izjavi novinarima u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava nakon još jednog kruga pregovora sa sindikatima o novom temeljnom kolektivnom ugovoru za zaposlenike u javnim službama.  

Također je rekao kako će otkup Ininih dionica krenuti nakon dovršenja analize potencijalnih modela, kada se uđe u pregovarački proces s drugom stranom i dovrši čitav niz drugih procesa. "Točan odgovor na to pitanje (kada će to biti) trenutno u Hrvatskoj nitko ne može dati", rekao je ministar.

Potvrdio je da se Savjet za Inu sastaje, no nije želio detaljnije govoriti o pojedinostima.

>> Đakić: Oni koji odsluže dobrovoljni vojni rok trebaju imati prednost pri zapošljavanju

>> HVIDR-a podupire inicijativu uvođenja temeljnog vojnog osposobljavanja

Komentara 3

ŽA
žalosnababanarikača
17:56 24.02.2017.

Josip Đakić ima fenomenalan prijedlog glede zapošljavanja onih koji bi odslužili vojni rok. Posla ima u građevinskom sektoru i idealna prilika da Vlada pokrene ili osnuje državnu građevinsku tvrtku kao što je u povijesti, Ausrtalska Vlada osnovala poslije prvog svjetskogog rata na izgradnji ceste kroz divljinu istočne obale Australije.Ujedno je to bila i terapija za oboljele od PTST-a.

ŠK
Škarpina
18:02 24.02.2017.

Žalosnababo, jako si pametan. Možeš li mi onda molim re reći, što je onda s generacijama koje nisu mogle služiti vojni rok jer je isti ukinut, a recimo ima li su ga želju proći? Konkretno ja odgovaram ovom profilu, pa te opet pitam nešto drugo, nisu li oni, odnosno mi, u toj situaciji u nepovoljnijem položaju? Bravo za ministra.

ZS
zspanco
23:52 24.10.2017.

A što se može očekivati od Đakića kome fali mali mozak (opaska autora: Đakić je rođen bez malog mozga). Po Ustavu postoji pravo na prigovor savjesti. Oni koji zbog toga nisu služili vojni rok, što s njima? Ili onima koji ga nisu služili jer je bio ukinut? Takvi onda najbolje da odmah odu iz ove nebulozne Đakičevštine i zaposle se vani. Takve ideje , napominjem, mogu se roditi samo u glavama bez mozga, malog ili velikog, svejedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije