Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomašić o izbjeglicama:

Oni nisu divljaci. Ali ne možemo ih smjestiti u centar grada

Ruža Tomašić
Ivo Čagalj/PIXSELL
31.08.2015.
u 23:28

- Ima tu i onih koji su u IS-u (Islamskoj državi) i koji bježe radi ubojstava i silovanja - upozorila je Tomašić

Hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić kazala je za televiziju N1 da Europa ne treba ostaviti otvorene granice za imigrante.

- Što se tiče Europe i imigranata, otvorene granice ne. Jer nema ni novca ni infrastrukture za zbrinuti sve. Ali određeni broj svakako da, i mogli bi ih zbrinuti te nam je dužnosti da ih zbrinemo i pružimo im utočište i život dostojan čovjeka - kazala je Tomašić i dodala da "sve ne možemo primiti, ali one koje primimo, moramo im dati život dostojan čovjeka". - To nisu divljaci, kako neki govore. U Mesini smo sreli 16-godišnjaka. Drugo pleme mu je ubilo oba roditelja, a govori četiri jezika - kazala je europarlamentarka i dodala kako među izbjeglicama ima mnogo djece koja su ostala bez roditelja. - Došli su sami i toj djeci bar moramo pružiti kakvu takvu bolju budućnost - kazala je Tomašić. 

"Ima tu i onih koji su u IS-u"

Na pitanje kako se Hrvatska treba postaviti u izbjegličkoj krizi i gdje treba prihvatiti izbjeglice, Tomašić je naglasila da se naše službe i Vlada još nisu sastale.

- Predlagala sam da im se na raspolaganje stave vojni objekti koji su prazni. Jer, koliko god vi njima želite pomoći, ima tu i onih koji su u IS-u (Islamskoj državi) i koji bježe radi ubojstava i silovanja - upozorila je Tomašić te dodala da ih ne možemo smjestiti u centar grada dok nismo "prekontrolirali tko je došao".

- Treba ih smjestiti negdje gdje će imati vodu i struju, ali i gdje ćemo ih moći nadzirati - kazala je Tomašić te dodala da se prema njima treba odnositi "isto kao i prema svima drugima".

"Tko ne poštuje hrvatske zakone, neka ide odakle je došao"

- Gospodo, ovo je Hrvatska i hrvatski zakoni se trebaju poštivati. Tko ne poštuje hrvatske zakone, ne želi ih poštivati i ne želi domovnicu, neka ide odakle je došao - kazala je Tomašić i dodala da se tako "govori u svim državama", ali samo nju napadaju da širi govor mržnje kada izjavljuje takve stvari.

Ne smatra da će u Hrvatsku izbjeglice masovno doći kao u Mađarsku. - I drugi su se za nas angažirali sve one godine od komunizma pa do danas - kazala je Tomašić i zaključila da se sada i Hrvatska treba angažirati oko izbjeglica.

>>Svoje mišljenje o tome kako bi Hrvatska trebala primiti izbjeglice recite u našoj VL Inicijativi

>>Navijači njemačkih klubova oduševili, evo što su poručili izbjeglicama

Komentara 68

DM
dr_max
00:08 01.09.2015.

Pametno rečeno Ružo! Nažalost ovaj prištavac i njegova svita nemaju plana i ne žele Hrvatskoj dobro.

DA
Djeca_Arbata
00:34 01.09.2015.

Ka dite čula san...Još se sićan ka i sad riči dide mog...Upamti zauvik da u njima vire ni nisu oni ka i mi...I tako dođe dan da mi čovik dobro znan hoće uzest nju...Al i mi je nedamo jer ona je dio nas i ostat ćemo tu...Cili život živin tu...ka u nekom plavom snu....to je zemlja dida mog i oca mog i ja ostajem na njoj....

DA
Djeca_Arbata
00:42 01.09.2015.

Ne damo Hrvatsku nikome...ona je naša i samo naša Domovina...ne dajemo je nikome....Hrvatska iznad svega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije