Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bertović odgovara:

'To je priča ranjenog vepra, nisam u predsjedničkom apartmanu'

Zmajlović Lidija Bertović (1)
Zeljko Mrsic/PIXSELL
25.03.2013.
u 13:37

U anonimnom pismu navodi se kako ravnateljica NP-a Plitvička jezera Lidija Bertović živi u predsjedničkom apartmanu hotela Plitvice koji je zbog nje uskraćen gostima te da naručuje cvijeće iz Zagreba

Na e-mail adrese medija, ali i Vlade te Ministarstva zaštite okoliša stiglo je anonimno pismo u kojem se optužuje ravnateljicu Nacionalnog parka Plitvička jezera Lidiju Bertović da ostvaruje brojne privilegije tijekom svog boravka u parku.

Navodi se, naime, da ravnateljica živi u predsjedničkom apartmanu hotela Plitvice zbog čega je taj apartman uskraćen gostima te da je bez provedenog natječaja angažirala zagrebačku tvrtku koja preuređuje sporni apartman jer joj njegova uređenost nije bila na dovoljnoj razini luksuza. Bertović se, osim toga, optužuje da naručuje cvijeće iz Zagreba te da svoju odjeću pere u hotelskoj praonici.

– Ma to nije istina. Živim u hotelu s dvije zvjezdice, sele me stalno iz jednog hotela u drugi, ovisno gdje ima mjesta. Živim ovdje pet dana u tjednu i moram negdje biti, a na smještaj imam pravo i prema ugovoru – rekla nam je Lidija Bertović.

– Cijela priča krenula je od bivšeg ravnatelja Branislava Šutića koji je dobio izvanredni otkaz i on je to pismo i poslao. Otkaz je dobio zasluženo jer, dok sam bila u Berlinu, dva tjedna nije dolazio na posao, a kada smo ga pitali zašto ne dolazi na posao rekao je "Kako se vi mene usuđujete tako nešto pitati" i da nas ne treba zanimati kada on radi – dodaje.

Što se tiče optužbi da naručuje cvijeće iz cvjećarnica u Zagrebu i da svoju odjeću pere u hotelima, kaže:

– Cvijeće naručujemo jedino kada su neki veliki događaji, primjerice, kada dolazi predsjednik Ivo Josipović jer cvjećarnica koju imamo u Korenici ima dva-tri cvijeta. U tim situacijama naručimo cvijeće iz Zagreba i radi se o 20-30 ruža, a račun ne prelazi 1000 kuna. Što se tiče odjeće, živim ovdje, i nekad je znam oprati ovdje, ali to je normalno. Najnormalnije se živi – kaže ravnateljica NP Plitvička jezera.

– Ovo nije nikakva vijest, vijest je to da smo zaposlili 280 sezonaca, da smo prošli tjedan radili od 8 ujutro do 9 navečer kako bismo odradili sve intervjue i zaposlili najbolje kandidate. Vijest je da su nam kapaciteti popunjeni i da ćemo imati odličnu sezonu – kazala nam je Bertović.

– On je ranjeni vepar, da se smirio i dolazio na posao, nikakvih problema ne bi bilo – dodala je.

>> Direktorica željela skupi terenac, Zmajlović poništio natječaj

Komentara 17

DO
dobrek
14:06 25.03.2013.

Siroće jedno. Bilo bi joj najbolje da ode odatle. Da usreći sebe i ostale.

OB
-obrisani-
13:46 25.03.2013.

nekako mi se čini da je gospodja oličenje skromnosti...

NA
narada
17:10 25.03.2013.

bogme dobro je ženska odgovorila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije