Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.10.2014. u 12:00

Ono čime DORH zasad javno raspolaže je tanko, ovisno o pravnim tumačenjima

Iako je Milan Bandić politički dinosaur, prema hrvatskim shvaćanjima, tek sada je postao kompletan političar, za kojeg u ovim uzničkim trenucima još od Tita vrijedi ona utješna – “j.... političara koji nije bio u zatvoru”! Toga je morao biti svjestan i “ziheraš” Dinko Cvitan kad je dao znak za nedjeljnu (!) akciju uz angažman golemog aparata kojim je krenuo po svoj prvi pravi “skalp” kao nasljednik Mladena Bajića. Cvitan je najavio da su mu lokalni šerifi misija, na što je prva asocijacija bio upravo Milan Bandić, dugogodišnja Bajićeva “tiha patnja”, neka vrsta “gradonačelnika pod istragom”.

Sada, kad se istraga konačno i formalno pokreće, javnost i mediji okreću ploču i svi propituju njezinu opravdanost imajući na umu Bandićevu političku težinu. Priopćivši da je “višemjesečno složeno kriminalističko istraživanje” provedeno pod koordinacijom DORH-a i USKOK-a, Cvitan i Tamara Laptoš sav su teret, pa i eventualno politički, preuzeli na sebe. Uz njih se vežu epiteti stručni i pošteni, inkriminacije obuhvaćaju i razdoblje kad je Bandić bio u SDP-u, pa su teorije zavjere na staklenim nogama.

Ono čime DORH zasad javno raspolaže je tanko, ovisno o pravnim tumačenjima. To ne može dovesti do Bandićeva političkog “upokojenja” jer, za razliku od Lovrić Merzel, on ima potporu odozdo, a ne odozgo. Tek treba vidjeti je li najvažniji dio opsežnog priopćenja DORH-a u posljednjoj rečenici – “da se izvidi nastavljaju”. To bi značilo da je nedjeljna akcija bila tek taktička.

>> Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

>> Završilo istražno ročište, uskoro odluka hoće li Bandić i ostali ostati u pritvoru

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar petrolio
petrolio
13:45 22.10.2014.

izgleda kao da je cijela ova akcija protiv bandića isforsirana samo kako bi ga se pod hitno maklo sa čelnog mjesta u zagrebu?

MI
mica1111
08:52 23.10.2014.

...pa jasno je...prvo nabaciš sve i svašta sa tisuću svjedoka...onda dodaješ već koliko treba,dok ovaj ne poludi ili dok se vlast ne promijeni...

NO
novalastavica
09:54 23.10.2014.

Cvitan posten? A kad mu Vesna Belanovic Rijecka zvizdacica kaze da ztvori nju ili Linica akolaze za tajni racun u Italiji za sto ima dokaze. No vrli glavni odvjetnik suti . Ne odgovara na tvrdnje svjedokainje koja posredno optuzuje ii Cvitana za zastitu Linica. Da ne govorimo o Patriji , zagubljenim cekovima Mesica i ogromnim mahinacijama Jakovcica sa zemljistem u Istri . Nova pravednost je jako selektivna i nepravedna, sramotna, jadna i kriminalna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije