Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.01.2017. u 09:40

I radikalni se desničari pitaju jesu li ikad čuli sočniji revizionizam jer se i sami ne bi usudili izgovoriti ni dio tih gnusnih teza

Ivo Josipović bio je u pravu kad je govoreći o “ustaškim gujama” na osnivačkoj skupštini Antifašističke lige Hrvatske rekao da nam “povijest pokazuje da se fašističke ideje pojavljuju periodično, uporno i tamo gdje to ne bismo očekivali”.

Iako nam povijesna snimka Stjepana Mesića iz 1992. nije otkrila ništa novo. Riječ je samo o još jednom dodatku iz njegova, ispostavlja se, bogatog ustaškog opusa, premda je ovaj put riječ o najosebujnijem. I radikalni desničari se pitaju jesu li od osamostaljenja Hrvatske ikad čuli sočniji revizionizam, osobito od tako znamenite osobe, jer bi se i sami usudili javno izgovoriti tek dio tih gnusnih teza.

Bez obzira na sve Mesićeve antifašističke “ispovijedi” i “pokajanja” može li ikad više netko tko na sebi nosi tako ružan “spomen”, bilo što reći o Jasenovcu, a kamoli ondje doći. Mesić je tako govorio o Jasenovcu kao 58-godišnjak, a nije, kao neki, u adolescentskoj dobi snimljen s kapom koja za potrebe onih koji ga ne simpatiziraju izgleda kao ustaška.

Samo mjesec dana prije toga Mesić je bio predsjednik SFRJ, a prethodno i hrvatski premijer, te je pola godine kasnije postao predsjednik Hrvatskog sabora. Hasanbegović je postao itekakav “problem” u 43. godini. U Mesićevu slučaju nema potrebe za konfabulacijama, podmetanjima, izvrtanjima...

Slika i ton sve govore o počasnom predsjedniku Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske. Ovaj put nema izgovora o otvaranju usta dok drugi pjevaju, ili o tomu da nije mislio ono što je govorio. I licemjerje ima granica. Mesićevoj dvoličnosti, dvostrukim kriterijima i kultu ličnosti došao je kraj. Pravdajući se pritiscima u ratnom ambijentu, zabio si je autogol.

Sve je vrijeme stvarao lošu sliku o dr. Franji Tuđmanu, a sad je sam postao njegovo najveće opravdanje. Činjenice govore da je antifašist dr. Tuđman pritisnut ratom za prve suradnike imao, po današnjim Mesićevim kriterijima, ustašu i u Josipu Manoliću zagovornika podjele BiH. Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada. Razbijen je veliki medijski i politički mit o negativcu autokratu i pozitivcima demokratima. 

>> Mesić reagirao na objavu izjave iz 1992.: Ispričavam se onima koje sam uvrijedio

Komentara 14

KR
krka
09:50 25.01.2017.

na "ljude" tipa stevan mesić ne isplati se trošiti riječi, sami likom i djelom govore o sebi !!!!!

DE
demokršćanin
10:00 25.01.2017.

Da li će on ikada odrasti i ponašati se kao ozbiljan čovjek ?

ZM
zmik
11:03 25.01.2017.

Covjek jedanput u zivotu rece istinu i svi ga napadaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije