Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.01.2015. u 12:00

Svoje rezultate ravnatelji bolnica dokazuju dokumentima

Ministar zdravlja Siniša Varga u kratkom mandatu uspio je prouzročiti nekoliko afera, od kojih je vjerojatno najbizarniji slučaj Vargino sudjelovanje u javnom pozivu Fonda za zaštitu okoliša koji mu je odobrio poticaj od 30 tisuća kuna za kupnju hibridnog vozila. Tek je post festum od Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa zatražio mišljenje je li time u sukobu interesa. 


Prošli tjedan Varga je smijenio sanacijske upravitelje KBC-a u Rijeci, Osijeku i u dva zagrebačka, a smijenjeni tvrde – prilično uvjerljivo – da je to učinio na temelju krivih podataka o poslovanju spomenutih bolnica. Štoviše, "odstrijeljeni" upravitelji tvrde kako su ga prije nego što ih je smijenio upozorili da barata krivim podacima, ali da je Varga nastavio po svom a da nije pričekao službena izvješća o mjerama sanacija.

Što god sutra Varga bude tvrdio, teško će mu javnost povjerovati nakon svih afera u koje je u kratko vrijeme uspio uletjeti. Otežavajuća okolnost će mu svakako biti i odluka da u zadnji tren odluči poštedjeti samo jednog sanacijskog upravitelja. Preživio je upravitelj KBC-a Split, i to samo zato što se za njega založio SDP-ov splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. Time je Varga dao štofa svima koji tvrde da je sječa upravitelja politički motivirana.

>>Posao bez javnog natječaja: Varga platio 7 milijuna kuna Vojkoviću za posredovanje

>>Varga: Sada imamo nove ljude, znaju sve rupe gdje curi novac

Komentara 15

DU
Deleted user
12:11 28.01.2015.

postoji kazneno djelo koje se zove zlouporaba položaja i ovlasti ...

AM
amky1
12:35 28.01.2015.

A otkad je to bitno, važno da je on zadovoljan. To se zove samozadovoljavanje.

OB
ObrenM
13:02 28.01.2015.

Rijetko koji ministar u vladi je simpatican,ali ovaj je pobrao sve antipatije.Da je vodstvo stranke imalo razumno,kratkim postupkom bi bolesno tkivo bilo odstranjeno i organizam bi imao sansu,da se mozda spasi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije