Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pločanin

Tko je Vlaho Orepić, budući šef MUP-a?

Vlaho Orepić
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
21.01.2016.
u 13:34

Zbog višegodišnje borbe protiv izgradnje TE postao je iznimno cijenjen u svojoj lokalnoj sredini.

Budući ministar unutarnjih poslova je Pločanin Vlaho Orepić koji je bio prvi zapovjednik Ratne luke Ploče. Godine 1993. prešao je u ZP Split (tada pod zapovijedanjem general-pukovnika Ante Gotovine), u Operativnu grupu Sinj, gdje je bio pomoćnik načelnika Stožera za operativne poslove pod zapovijedanjem stožernog brigadira Ante Kotromanovića.

Nakon rata vraća se u Hrvatsku ratnu mornaricu, iz koje je na osobni zahtjev s dužnosti zapovjednika Pomorske baze JUG izišao 1. srpnja 2014. zbog angažmana kao predsjednik Udruge građana Škanj u borbi protiv izgradnje Termoelektrane u Pločama. Zbog te višegodišnje borbe protiv izgradnje TE postao je iznimno cijenjen u svojoj lokalnoj sredini.

Završio je Zapovjedno-stožernu školu "Blago Zadro" – pomorski smjer, Mornaričku vojnu akademiju gdje je stekao zvanje inženjera strojarstva, Pomorski fakultet u Dubrovniku gdje je stekao zvanje diplomiranog inženjera pomorskog prometa, Kineziološki fakultet u Zagrebu gdje je stekao zvanje višeg športskog trenera fitnessa (bavi se karateom).

>> Mandatar Tihomir Orešković objavio listu ministara: 'Ovo je Tim's team'

>> Ovo su novi ministri u Vladi Tihomira Oreškovića!

>> Supruga i ja ponosimo se sa sedmero djece, u kući je uvijek smijeh

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter

Komentara 57

Avatar Tito zločinac
Tito zločinac
13:52 21.01.2016.

Od Ostojka ne može biti lošiji!

DU
Deleted user
13:54 21.01.2016.

Pošten i beskompromisan s vlastitim integritetom....idealno mjesto idealna osoba kako bi se ispratili uhljebi....špijunsko-skautske partijaško-Splitske klike.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
14:20 21.01.2016.

Pa g. Vlaho neka ti je sa srećom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije