navigacija Hrvatska 2
u nedjeljnom večernjem

Otkrivamo tko je tajni Tuđmanov savjetnik koji je zadužio Hrvate

Glas o tome da je umro Pat pronio se potom u uskom krugu Hrvata u SAD-u, svijetu i u Hrvatskoj koji su ga poznavali i znali nevjerojatnu priču o njemu

Otkrivamo tko je tajni Tuđmanov savjetnik koji je zadužio Hrvate

Foto: VL

Prije tjedan dana, u Veteranskoj bolnici u Portlandu, u američkoj državi Washington, preminuo je, ne doživjevši ni 70 godina, James Patrick Mackley. Glas o tome da je umro Pat pronio se potom u uskom krugu Hrvata u SAD-u, svijetu i u Hrvatskoj koji su ga poznavali i znali nevjerojatnu priču o njemu. Tek kad je preminuo, ta je priča stigla i do hrvatske javnosti.

Pat Mackley je, naime, bio američki ratni heroj, novinar, savjetnik kongresnika, no početkom devedesetih, kad je Hrvatima bilo najgore, u nekoliko ratnih godina naučio je i istrenirao Hrvate kako da pobijede agresore iz Srbije i u medijskom ratu.

Ta je pobjeda, nakon što je svjetska bprepoznala da Hrvati nisu “ustaše”, nego borci za slobodu koji su izloženi agresiji velikosrpskih komunista i terorista, potom i dovela do međunarodnog priznanja Hrvatske. 

Javnosti je, pa čak i dijelu ljudi koji su poznavali Pata i njegov rad u ratnoj Hrvatskoj, do sada bio potpuno nepoznat.

>>Cijelu priču pročitajte u nedjeljnom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U nedjeljnom broju donosimo i sljedeće teme: 

>>Dijana Jurasić: U Vukovaru egzistencija najvažnija, a u Hrvatskoj ideologija?

>>Ipak nas neće lupiti po džepu, stanju u zemlji dovoljna je kazna

>>Muftija Aziz ef. Hasanović: Slučaj Hasanbegović nije izazvao raskol u islamskoj zajednici

 

Ocijeni:

1 2 3 4 5

4 (35 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

154
Registracija
 • Rizlman Rizlman

  27.02.2016 u 20:23h

  Tuđman je svugdje imao svoje ljude. Čak i u Manolićevom uredu. Manolić i Mesić su sami piznali da su ušli u HDZ kako bi "Tuđmana držali pod kontrolom" a ne zato jer su bili državotvorno raspoloženi. A Tuđman je to sve znao. I zato je svakom od njih uvalio po jednog karamarka preko kojeg je on njih držao pod kontrolom. Tako je i saznao da 1994. godine spremaju puč protiv njega. Tuđman je uvijek bio dva poteza ispred svih, i nećemo na čelu države još tisuću godina imati velikana poput njega!
  102 83% 21
 • bernard bernard

  27.02.2016 u 20:05h

  potrebno je ..vise ovakvih ..clanaka i istina o ljudima iz druga esalona....a ne o udbasima i teroristima..
  78 86% 13
 • lokun lokun

  27.02.2016 u 20:51h

  Tako je najvece neprijatelje Hrvatske prepoznao je i neke je drzao za stolom pored sebe. Sad tek vidimo njegovu veličinu tko je bio sve oko njega i s kim je Hrvatsku stvorio.
  70 85% 12
 • BHGhost BHGhost

  29.02.2016 u 14:45h

  Da nije umro danas bi sjedio u den Haagu . Ostavio je Vukovar na cjedilu, prodao Bosansku Posavinu Srbima , sa Miloševićem se izvrsno slagao .
  0 0% 1
 • Andabel Andabel

  28.02.2016 u 18:54h

  pizze su vec znali praviti tako da je ostalo bilo lako, samo neka iskesiraju koji milion ˘˘$ i sve ok
  1 100% 0
 • snajper snajper

  28.02.2016 u 14:57h

  ama bolje da nismo znali za njega. Dovoljno da je on znao za nas i hvala mu sto nam je pomogao. Da smo znali za njega opsjedali bi ga oni koji nisu nista dali za hrvatsku a uzeli su sve njega bi korostili za slikovnicu i svoju promociju. Ako nebi prihvatio njihovu igrru bio bi popljuvan bar od bujaneca. Sve hrvate koji nisu eksplicite za HDZ su niko i nista.
  2 67% 1
Pregledaj sve komentare