Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽO PETROV

'Tko je narušio dignitet Ustavnog suda? Orepić ili osobe koje se lažno predstavljaju u javnim ustanovama'

Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
08.12.2016.
u 17:11

Dodaje kako Most 'sigurno nije dignuo ruke za one kandidate za ustavne suce' koji su im bili problematični i o i o kojima se i sada priča. Rekao je kako su i prije upozoravali na to da je upitno zaslužuju li biti ustavni suci.

Predsjednik Sabora i čelnik Mosta, Božo Petrov, progovorio je o kolegi Vlahi Orepiću i njegovim komentarima vezanim uz pojedince iz Ustavnog suda.

Novinari su ga pitali ograđuje li se on kao predsjednik Sabora i čelnik Mosta od izjave svog ministra kao što se Plenković ogradio od stajališta svog ministra.

- Znam da bi se želio napraviti sukob između dvije političke opcije unutar Vlade, ali to neće ići. Što se tiče predsjednika Vlade Plenkovića, on je rekao da Ustavni sud kao institucija ne bi trebao biti meta napada. Ali s druge strane, moram upozoriti cijelu javnost da Vlaho Orepić kada je prozvao, prozvao je pojedince unutar Ustavnog suda. Druga stvar je što bi Ustavni sud volio dobiti metu kao što je Vlaho Orepić da se dovede u pitanje ili Vlaho Orepić ili Ustavni sud - kazao je Petrov.

Dodaje kako je poanta cijelog upozorenja bila da je upitno zaslužuju li pojedinci biti dio jednog takvog ključnog tijela.

- Za nas je Ustavni sud toliko ključno tijelo da bi trebalo imati jako dobre moralne i etičke kriterije zadovoljene da bi bili članovi tog tijela. Po nama građani trebaju imati povjerenja u institucije i te institucije bi trebale raditi u interesu građana, a ja ću postaviti drugo pitanje – tko je narušio dignitet, ministar koji je upozorio da postoje određeni pojedinci koji se lažno predstavljaju u javnim ustanovama ili su dignitet Ustavnog suda narušili oni koji su glasovali za takve ustavne suce - kazao je Petrov.

Dodaje kako Most 'sigurno nije dignuo ruke za one kandidate za ustavne suce' koji su im bili problematični i o i o kojima se i sada priča. Rekao je kako su i prije upozoravali na to da je upitno zaslužuju li biti ustavni suci.

- Ono što bi bilo potrebno za napraviti jest da se inicira radna skupina koja će pokrenuti pitanje o načinu izbora za Ustavni sud i izmjenu ustavnog zakona o Ustavnom sudu. Tada bi trebalo napraviti da ti kandidati prođu sigurnosnu provjeru, da njihova imena izađu barem dva mjeseca ranije u javnost, da se može analizirati kvaliteta dosadašnjeg rada i da mogu biti izloženi kritici javnosti ukoliko je to potrebno. Na taj način možemo osigurati da Ustavni sud zadrži svoj renome i da bude ključno tijelo i da građani imaju povjerenja u takve institucije - kazao je Petrov.

>> Ustavni sud traži od državnih tijela da zbog Orepićeve izjave zaštite ustavni poredak

>> Orepiću, a što je MUP učinio? Ministrov posao nije da priča o sumnji u kriminal

Komentara 30

PI
pinkec
19:01 08.12.2016.

Tko je narušio dignitet Ustavnog suda? Pa Božo Petrov, koji je uvjetovao i doveo Vlahu Orepića!

Avatar juricamesko
juricamesko
19:09 08.12.2016.

nakon ovakvih izjava Orepića Plenković ako želi biti vjerodostojnost premijera jedino što treba razriješiti Orepića s mjesta ministra.sve ostalo je obmanjivanje javnosti a u tome Petrov prednjači.

KA
kajinx
20:26 08.12.2016.

Pitanje: Tko je narušio dignitet Ustavnog suda? Odgovor: Orepić!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije