navigacija Hrvatska 2
BIOGRAFIJA

Tko je Kazimir Bačić, novi glavni ravnatelj HRT-a

Kazimir Bačić diplomirao je na Elektrotehničkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i završio studij menadžmenta na Bledskoj školi menadžmenta

Kazimir Bačić

Foto: HRT

Hrvatski sabor danas je s većinom od 90 glasova za i 12 suzdržanih te bez glasova protiv imenovao Kazimira Bačića za glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT), nakon što ga je za to mjesto prethodno predložio Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora. Na dužnost glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije dolazi s mjesta rukovoditelja Radne jedinice Televizijska tehnika Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Kazimir Bačić diplomirao je na Elektrotehničkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i završio studij menadžmenta na Bledskoj školi menadžmenta. Dugogodišnji je zaposlenik Hrvatske radiotelevizije. Od 1984. godine radio je na inženjerskim poslovima, potom je bio rukovoditelj Tehnike Hrvatske televizije (HRT – HTV) i pomoćnik glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije za razvoj i tehnologiju.

Sudjelovao je u tehničkome ostvarenju najvećih i najzahtjevnijih projekata Hrvatske radiotelevizije kao što su natjecanje za pjesmu Eurovizije, praćenje posjeta pape Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj, prijenosi Svjetskoga skijaškog kupa i Olimpijskih igara i brojnih drugih projekata. Vodio je ili sudjelovao u izradi i provedbi mnogih projekata televizijske tehnike i tehnologije kao što su projektiranje i opremanje HRT-ovih velikih televizijskih studija Anton Marti i Angel Miladinov, digitalizacija proizvodnje Informativnoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV), uvođenje sustava virtualne scene, automatizacija televizijskoga programa, uvođenje eksperimentalnoga emitiranja televizijskoga signala visoke razlučivosti (eng. high definition – HD).

Aktivno je sudjelovao u radu ekspertne skupine projekta Vision 2020. Europske radiodifuzijske unije (eng. European Broadcasting Union – EBU). Ujedno je bio članom radne skupine Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture za prijelaz s analognoga na digitalno zemaljsko emitiranje (DVB-T), a od 2006. godine aktivni je član Tehničkoga odbora Europske radiodifuzijske unije (EBU TC), krovnoga tehničkog tijela EBU-a za tehnologiju i inovacije.

Od studenoga prošle godine na dužnosti je dopredsjednika Međunarodne skupine za povezivost medija (eng. International Media Connectivity Group – IMCG), koja djeluje u sastavu Svjetskih radiotelevizijskih unija (eng. World Broadcasting Unions’ – WBU).

>> Nadzorni odbor HRT-a zbog nepravilnosti kod nabave audiovizualnih djela zove Državnu reviziju

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (6 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

31
Registracija
 • Neo001 Neo001

  17.02.2017 u 20:34h

  Jedini spas bi bio da su pronašli nekog novog nositelja Titove štafete, kad već nema kandidata iz centralnog komiteta...ovako ispada da je ovo čisti neofašizam, reustašizacija, revizionizam, klerikalno desničarenje etc...
  3 75% 1
 • zigazigic zigazigic

  17.02.2017 u 19:31h

  za vrijeme staneta dolanca svi su isli v skolu na bled i rekli su se bu vredu ko na bledu
  0 0% 2
 • Ante-Portas

  17.02.2017 u 19:30h

  napokon netko sposoban.
  2 50% 2
Pregledaj sve komentare
Pogledajte još
Bačić
90 GLASOVA ZA

Kazimir Bačić novi glavni ravnatelj HRT-a