Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Tko je čovjek koji će vladati Hrvatskom: prvi dio feljtona u pet nastavaka o Plenkoviću

Naslovnica 17.10.
Foto: VL
17.10.2016.
u 00:08

Andrej je prvi u gradu, sjeća se prijatelj Kurečić, dobio Lakersov dres. Bila je to senzacija!

Hoće li Andrej Plenković iskoristiti priliku i izvući zemlju iz krize i stvoriti političke preduvjete da Hrvatska prestane biti država iz koje se mladi iseljavaju, radno sposobni ne rade, a umirovljenici gube dostojanstvo, tek će se vidjeti.

Iako je o Plenkoviću do sada dosta toga rečeno i napisano, prosječni Hrvat o njemu, zapravo, još puno toga ne zna. Bogata je povijest obitelji Plenković u Svirču na Hvaru. Bili su velika i jaka obitelj, ne toliko prema materijalnim kriterijima, nego prema kultu rada i školovanju. Stoga nije čudno da su prije gotovo 70-ak godina u obitelji imali i ugledne poslovne ljude i diplomate.

Plenkovićevi roditelji ugledni su hrvatski građani. Majka Vjekoslava Raos bila je internistica i kardiologinja, radila je u Vojnoj bolnici (KB Dubrava). Otac Mario je komunikolog, sveučilišni profesor, koji je dugo godina bio pomoćnik generalnog direktora RTV Zagreb.

Živi u Sloveniji, još je intelektualno aktivan, objavljuje knjige i predaje na europskim sveučilištima. Odrastajući u takvom ambijentu, njihov sin Andrej stalno je učio, radio i bavio se sportom.

>>Prvi dio feljtona u pet nastavaka o Plenkoviću pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Pobačaj se ne može zabraniti, ali i prava fetusa treba zaštititi

>>Ženski tim u Vladi: M. Bienenfeld, M. Dalić, N. Murganić?

>>Robin Harris: Mješovita je komisija o Stepincu bila nepotrebna

>>Zvonimir Despot: Zar je sport s kvačicom dokaz većeg domoljublja?

>>Sadite travu Miscanthus, isplativija je od kukuruza

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 29

AN
anticenzura
22:33 16.10.2016.

Gradjani u demokraciji nemaju vladara, nismo u Sjevernoj Koreji. Gradjani su vladari sami sebi, a politicari administriraju drzavni aparat u ime naroda. Narod je poslodavac politicaru, a politicar radi za svoju placu kao i svi ostali gradjani. Vlada u demokraciji nije isto sto i Vladar Princ, Kralj i diktator u Sjevernoj Koreji. Zato nemojte dizati u visine politikante, posto su u demokraciji oni ispod, a ne iznad naroda. Nemojte praviti od naroda ovce. Narod mora nauciti biti gazda u svojoj kuci i donositi vazne odluke u vezi svoje drzave na referendumima, a ne da im nesposobni politicari barataju drzavom kao svojim privatnim vlasnistvom, unistavaju buducnost Hrvatske djece i poklanjaju zemlju okupatoru.

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
22:17 16.10.2016.

Majka Vjekoslava Raos bila je internist i kardiolog, major JNA, radila je u Vojnoj bolnici (KB Dubrava). Otac Mario je komunikolog, sveučilišni profesor, koji je dugo godina bio pomoćnik generalnog direktora RTV Zagreb kao partijski komesar.... Ovako je tekst trebao izgledati...

Avatar croatxl
croatxl
20:54 16.10.2016.

Plenki je novi vladar HR i to dugo dugo dugo 20 godinica najmanje ,sritno Plenki. Sve mu je lipo u vladi nekako lipa imena sui na pomolu,cini mi se nima vise,,milanke,vesne,ranka,branka,arsena,orsata,zorana predraga,pede,itd itd-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije