Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omjer snaga u Saboru

Tko bi sve mogao glasati za Karamarkov opoziv?

Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
31.05.2016.
u 09:53

SDP uz Hrvatsku raste i IDS računa na pet manjinaca, HRID, HDSSB, mostovce...

Osamdeset zastupnika, možda i više, moglo bi, drže u SDP-u, podržati zahtjev za izglasavanje nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku

Uz Hrvatsku raste i IDS računaju na pet manjinaca, HRID, HDSSB, mostovce. Čak 12 od 15 mostovaca zasad je odlučilo podržati zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Karamarku. 

Tko bi sve mogao glasati za Karamarkov opoziv?

56 zastupnika Hrvatska raste plus tri zastupnika IDS-a – Svi zastupnici iz sada bivše koalicije glasat će za opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka. Dakle, uz SDP za rušenje Karamarka ruke će dignuti i HNS-ovci, ali i laburisti te HSU. Prijedlog SDP-a podržat će i IDS koji broji tri zastupnika.

12 zastupnika Mosta – Kao što je Božo Petrov već kazao, 12 zastupnika Mosta od njih 15 bit će za opoziv Karamarka. Iako su se pojavile informacije da bi se broj onih koji su za opoziv mogao smanjiti, iz Mosta takve tvrdnje demantiraju.

Ivan Vilibor Sinčić i Stipe Petrina – izjasnili su se da će biti za opoziv Karamarka.

HDSSB – koji ima dva zastupnika vjerojatno će glasati za opoziv

HRID – Zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović jasno je rekla da će podržati prijedlog SDP-a, a Drago Prgomet još se nije izjasnio

Manjinci – Njih šestero iz kluba zastupnika još nije donijelo odluku, no očekuje se da će ih petero biti za opoziv – SDSS, Juhas, Bilek i Radin

Radimir Čačić – još nije donio konačnu odluku

Komentara 55

BU
Bulaba
10:11 31.05.2016.

Potpuno je svejedno tko će biti za, a tko protiv, ako će za opoziv biti udbo-ćuprijaši na čelu sa sumanutim psihijatrom koji su i dalje u vladi, a u Saboru i na vladi glasuju protiv te iste vlade. Od oporbe se i očekuje da bude za opoziv, pa to joj je i posao.

DU
Deleted user
10:06 31.05.2016.

Karamarko ima putra na glavi i nevjerojatno da u HDZ-u još nisu spoznali da je od trenutne ostavke Karamarka daleko gora opcija da ga i dalje "drže na šlaufu", da "pluta" onako na površini. Jer to je put u propast! Ne samo da je meta ostalih stranaka nego će mu se "krvi napiti" i glasači... Ne možeš biti j ... i pošten! Starinska mudrost s taxi stajališta je sve što treba Karamarku staviti "pod nos". Ionako nema koga nije izdao u bliskoj prošlosti i sjetimo se "lafčine" kako je odvrnuo novinarima da luksuzan Mercedes terenac koji vozi pred izbore nije njegov nego registriran na tvrtku supruge. Koliko će još takvih bisera prosuti. Ionako nikad nije bio štof za lidera nego ogrezao u tzv. stočarskim resorima kao što su policija, vojska i obavj. službe - on dvojkaš s faksa, a oni uglavnom dječaci iz zadnjih klupa...

DU
Deleted user
10:45 31.05.2016.

Uopće nije bitno tko će kako glasati. Već sam činjenica da pravorijek jednog povjerenstva stvorenog da bi donosio meritum o ovakvim stvarima, ne znači ništa, poraz je za demokraciju i vraća nas zahvaljujući onima koji se kunu u demokraciju u doba jugoboljševičkog sustava gdje se presuđivalo temeljem insinuacija i rekla-kazala. Ulogu partijskih arbitara i gospodara života i smrti danas su preuzeli mediji, a rulja kao nekoć kao krdo nekritički se povodi za onim što pišu mediji. Samo pri tom se zaboravlja kako je danas Karamarko Pedro koji mora visiti, a nitko se ne zapita - a što ako se ja sutra nađem na njegovom mjestu? Ako je Karamarko kriv i radio protiv nacionalnih interesa, onda neka ga se zauvijek osramoćenog makne iz hrvatske politike i neka odgovara pred relevantnim institucijama ove države, a ne pred medijima ili nekakvim šizofreničarima s mesijanskim kompleksom. Imamo državu, ali nismo se odmakli od mentalnog sklopa one bivše, porazno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije