Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sprovod u Vrbovcu

Tisuće branitelja na oproštaju od suborke: 'Neno, nismo te izdali'

Nevenka Topalušić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/17
24.10.2014.
u 16:08

Nevenka Topalušić pokopana je na mjesnom groblju u Vrbovcu uz najviše vojne počasti.

Nekoliko tisuća građana i branitelja iz svih dijelova Hrvatske na mjesnom groblju u Vrbovcu ispratilo je na vječni počinak Nevenku Topalušić, hrvatsku braniteljicu koja je u noći s utorka na srijedu preminula na braniteljskom prosvjedu ispred zgrade Ministarstva branitelja.

Sprovod pripadnice Gromova, koja se u toj postrojbi brinula o ranjenim suborcima, počeo je tamburaškim instrumentalom pjesme "Rastanak", a od svoje suborke oprostili su se predsjednik udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški, umirovljeni brigadir Branko Gačak, zapovjednik 51. vrbovečke bojne s kojom je Nevenka krenula u Domovinski rat 1991., te umirovljeni pukovnik Tonći Soža, načelnik saniteta Gromova i njezin ratni zapovjednik.

'Neno, nismo te izdali'

– Neno, nismo te izdali. Došli smo se samo oprostiti od tebe, ali vratit ćemo se na tvoj trg gdje si se borila za prava branitelja – rekao je Glogoški.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Naša Nena pokazala je da je bila vrhunski čovjek i ratnik, pomagala je svima u nevolji, naglasio je njezin prvi zapovjednik Branko Gačak iz 51. vrbovačke bojne. – Posljednji dan Nenina života razgovarao sam s njom nekoliko puta i nagovarao je da ode kući prespavati jer je bila teško narušena zdravlja. Rekla je da su nju još bolesniji ljudi koji ujutro moraju ići na dijalizu. Uvijek je više brinula o drugima nego o sebi – istaknuo je njezin zapovjednik iz Gromova dr. Tonći Soža.

"Imamo od nje što naučiti"

Sprovod je predvodilo nekoliko svećenika, a među njima i mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup.

– Nevenka je imala duh pobjednice koja se borila do kraja života. Imamo od nje što naučiti – rekao je svećenik. Nevenka Topalušić pokopana je na mjesnom groblju u Vrbovcu uz najviše vojne počasti.

>>Matić ušao na glavni ulaz, branitelji mu pjevali 'Oj, hrvatska mati'

>>Hrvatska braniteljica Nevenka Topalušić preminula tijekom prosvjeda

>>Na komemoraciji Nevenki Topalušić nekoliko tisuća branitelja

Komentara 25

RO
rotterdam49
16:25 24.10.2014.

Neka joj je vjecna slava i hvala!

Avatar mrado88
mrado88
16:40 24.10.2014.

sada se vidi kako se poštuju suborci....gdje je aktualna vlast...vječna Hvala i Slava NENI.....R.I.P.

BJ
Bjelovar112
16:35 24.10.2014.

Laka joj Hrvatska gruda . Sucut obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije