Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski laburisti

Tireli: Zakonom o osobnom bankrotu Vlada ide na štetu dužnika

Nensi Tireli
Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
1/2
24.07.2014.
u 14:02

Ovaj nam zakon pokazuje da Vlada ne brine o građanima, već da joj je jedini cilj spašavati banke – kazala je Tireli

Prijedlogom novog Zakona o stečaju potrošača, popularno nazvanom Zakonu o osobnom bankrotu Vlada ide na štetu dužnika, a u korist vjerovnika, na štetu građana da bi se pogodovalo bankama, kazala je u Rijeci Nansi Tireli, v.d. predsjednica Hrvatskih laburista. Tvrdi da postoji velika razlika između Zakona o osobnom bankrotu i Zakona o predstečajnim nagodbama, jedino što je u jednome i drugome zakonu isto su predstečanji upravitelji koji imaju izuzetno velike ovlasti.

- Donosimo još jedan zakon da bi zavarali javnost i rekli da smo socijalno osjetljivi prema 317 tisuća građana koji se u ovom trenutku nalaze u dužničkom ropstvu. Ovaj nam zakon pokazuje da Vlada ne brine o građanima, već da joj je jedini cilj spašavati banke – kazala je Tireli ističući da će, kada se o zakonu bude raspravljalo u Hrvatskom saboru, tražiti da Vlada bude ta koja će bankama narediti da moraju prihvatiti osobni bankrot građana.

Naime, kako je upozorio i Vedran Sabljak, vijećnik Hrvatskih laburista u riječkom Gradskom vijeću. stečaj potrošača kao pravo građani neće moći koristiti ako im to banke ne dopuste. Laburisti pitaju je li predlagatelj zakona predvidio mehanizme kojima će država prisiliti banke da građane oslobode dužničkog ropstva kroz otvaranje osobnog bankrota.

>>40.000 građana će tražiti spas da bi sačuvali kuću ili stan

 

Komentara 2

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
14:24 24.07.2014.

Ovaj nam zakon pokazuje da Vlada ne brine o građanima, već da joj je jedini cilj spašavati banke – kazala je Tireli...

OS
osica
14:33 24.07.2014.

Tireli, to je već prožvakano. Nađi nam jednog od vaših s dobrim plaćama tko je blokiran, to bi bila vijest. Građani znanju da nema " džabe ni u stare babe" .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije