Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godina milosrđa

Neraspadnuto tijelo sv. Leopolda Mandića uskoro u Zagrebu

sv. leopold mandić
Foto: Kapucinska provincija u Hrvatskoj
1/2
08.04.2016.
u 17:35

Tijelo sv. Leopolda Mandića dolazi prvo u katedralu, a nakon toga od 14. do 18. travnja bit će izloženo u kapucinskoj crkvi sv. Leopolda Mandića u Dubravi, gdje će biti služene mise cijeloga dana i organizirano noćno bdijenje

Sljedeću srijedu, 13. travnja u Zagreb će stići relikvija neraspadnutog tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića, kojega je papa Franjo zajedno s p. Piom iz Pietrelcine proglasio zaštitnicima Godine milosrđa i njihova tijela zajedno su u veljači bila izložena štovanju milijuna vjernika u Rimu.

Tijelo sv. Leopolda Mandića dolazi prvo u katedralu, a nakon toga od 14. do 18. travnja bit će izloženo u kapucinskoj crkvi sv. Leopolda Mandića u Dubravi, gdje će biti služene mise cijeloga dana i organizirano noćno bdijenje.

– Ovaj veliki ispovjednik dar je čovječanstvu i svojim nas konkretnim postupcima uči kako biti čovjekom – rekao je provincijal kapucina fra Jure Šarčević.

>> Čak 27 Hrvata u postupku proglašenja blaženima

Komentara 17

AO
ante.oreskovic75
22:42 08.04.2016.

Ante portas ništa ne trebaš činiti za ludnicu si i ovako

OB
ObrenM
20:42 08.04.2016.

Iako je bio niskog rasta ogromna je njegova krscanska velicina.Obzirom na fizicki hendikep bio je izlozen udaranju i vrijedjanju cak i od djece.Imao je i govornu manu,pa je najveci dio svoga svetog zivota proveo sluzeci Bogu-ispovjedajuci.Kada ga je njegov Biskup prekorio za male pokore koje daje ispovjednicima,rekao je:"Ja molim za njih".Sveti Leo moli za nas.

FN
fnja.njimko
17:12 13.04.2016.

Sve je to divno, samo to nije za prijenos na državnoj televiziji. Onda si trebate formirati Katolički kanal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije