Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Orešković:

'Vlada funkcionira, do kraja ću ostati optimist'

Premijer Orešković na svečanoj sjednici s predsjednicom Grabar-Kitarović i predsjednikom Sabora Reinerom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
30.05.2016.
u 13:41

Ovih dana vidjet ćemo rezultate za prvi kvartal, mislim da će BDP rasti, rekao je Orešković

Premijer Tihomir Orešković, koji je danas nazočio svečanoj sjednici Sabora, nije bio zainteresiran za razgovore o problemima unutar Vlade.

– Nemojte o tim temama, hajdemo malo o drukčijim temama. Vlada funkcionira, danas idem u Pariz, imam sastanak s premijerom Francuske, idemo dalje, radimo, danas i sutra sam u Parizu. Nadam se da nećete pratiti samo ovu političku scenu, nego i rezultate. Ovih dana vidjet ćemo rezultate za prvi kvartal. Mislim da će BDP rasti, MMF je dao prognozu 1,8 posto, Europska komisija 1,9, mislim da će rast biti iznad dva posto, što će automatski smanjiti deficit. Aktivirali su se i Končar i Croatia osiguranje, što će također smanjiti deficit, sve to skupa vrlo je pozitivno za Hrvatsku. Ja se nadam da ćemo se malo i na te teme fokusirati – zamolio je premijer. Na komentar kako i ekonomska zajednica sigurno prati nesigurnosti u Vladi, premijer priznaje da je tako, ali i da sigurno vide pozitivne rezultate rada ove Vlade. Nada se da će se tenzije smiriti, pa da Vlada vidi kako stimulirati dodatne investicije.

Njemu, dodaje, ne smetaju napetosti na poslu.

– Vidite i sami da ja radim, ostao sam optimist i ostat ću do kraja optimist jer to je moja narav. Mislim da je tako i s gospodinom Karamarkom i gospodinom Petrovom, da tu imamo neke zajedničke ciljeve, a svima nam je zajednički cilj da poboljšamo situaciju u Hrvatskoj i da građanima bude dobro – zaključio je Orešković.

>> Petrov iz Sabora: Ako smo za opoziv, ne vidim iskreno na koji način možemo ostati u Vladi

Komentara 45

DU
Deleted user
14:06 30.05.2016.

Petrov je mala gnjida, najveća kazna će mu biti vratit se u Metković i objašnjavati šta je sve postigao za svog mandata, a postigao je puno, vratit će partiju na vlast.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
14:33 30.05.2016.

Meni je u cijeloj ovoj priči najzanimljivije ponašanje šefa oporbe Zorana Milanovića. Nema ga nigdje, ne govori ništa, a taj je uvijek imao nešto za reći, čak i onda kad je definitvno trebao šutjeti. Izgleda da je MIlanović shvatio dvije stvari: da je najpametniji kad šuti i da na taj način najbolje pridonosi uspjehu vlastite partije.

DU
Deleted user
14:46 30.05.2016.

Premijer je optimist? Obzirom da ne vidi da mu se dva potpredsjenika ne razgovaraju, ne zadnjih 5 dana već proteklih mjeseci, šalju se poruke putem medija, preporučam posjet okulistu. Srećom su građevine otporne, pa će preživjeti i ovu jadnu garnituruu sklepanu sbrda - zdola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije