Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budućnost Europske unije

Tihomir Orešković odlazi u Bruxelles raspravljati o Brexitu

Tihomir Orešković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
28.06.2016.
u 10:30

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz naglasio je britanskom premijeru Davidu Cameronu da bi odugovlačenje izlaska zemlje iz EU potaknulo dodatne nesigurnosti i u opasnost dovelo radna mjesta

Predsjednik tehničke Vlade Tihomir Orešković u utorak i srijedu sudjelovat će na sastanku Europskoga vijeća u Bruxellesu. Nakon čega slijedi i susret s ostalim predsjednicima država i vlada te s predsjednikom Europskoga parlamenta Martinom Schulzom. U srijedu se održava neformalni sastanak predsjednika država ili vlada Europske unije, kako javlja N1.

London osjeća pritisak glavnih članica Europske unije zbog pokretanja članka 50. Lisabonskog ugovora, u kojem stoji da zemlja koja odluči napustiti EU dužna službeno obavijestiti ostale članice i nakon te službene obavijesti počinje teći dvogodišnji rok za pregovore. Članice EU žele da taj postupak krene što prije. 

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz naglasio je britanskom premijeru Davidu Cameronu da bi odugovlačenje izlaska zemlje iz EU potaknulo dodatne nesigurnosti i u opasnost dovelo radna mjesta.

– To oklijevanje, samo radi taktičke igre britanskih konzervativaca, svima nam šteti i zato računamo da će britanska vlada održati svoja obećanja odmah, a summit u utorak je dobar trenutak – kazao je Schulz.

Četiri najveće zastupničke skupine Europskog parlamenta također su sastavile rezoluciju kojom pozivaju Davida Camerona da pokrene Brexit u utorak, izvijestio je njemački list Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Komentara 7

RE
realisticki
12:50 28.06.2016.

Da Tihomir Orešković ide sklapat privatna poznanstva i izigravat državnika, ne zvuči loše. Sumnjam da on u ovoj situaciji ima neke ovlast i respekt u Briselu. Taj živi po pravilu "Uzmi što ti život pruža", a to da njegova putovanja plačaju hrvatski porezni obveznici, to u ovom slučaju izgleda manje važno.

DU
Deleted user
11:53 28.06.2016.

Znači EU stavrno propada!

DU
Deleted user
13:40 28.06.2016.

Nevjerojatno je kakav obraz džon ima taj čovjek, posebice nakon što je u Saboru dobio desetak glasova potpore. U stvari, na njegovom se primjeru najbolje vidi stara poslovica "daj čovjeku vlast da vidiš kakav je" A ovoga treba što prije zaboraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije