navigacija Hrvatska 15
Jakša Puljiz

Orešković odabrao bivšeg Grčićevog zamjenika za svog savjetnika

Jakša Puljiz je nestranački stručnjak za europske fondove

Tihomir Orešković

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Premijer Tihomir Orešković odabrao je Jakšu Puljiza za svog CIO-a (Chief Integration Officer), odnosno osobu koja će u Oreškovićevu uredu biti zadužena za koordinaciju rada svih ministarstava. Ta informacija potvrđena nam je od izvora bliskog predsjedniku Vlade. Oreškovićev izbor vrlo je zanimljiv s obzirom da je Jakša Puljiz bio zamjenik SDP-ova ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića, pa se može reći kako će Oreškovićeva desna ruka biti čovjek koji je bio desna ruka čovjeku koji je pak bio desna ruka premijeru Zoranu Milanoviću.

Jakša Puljiz je nestranački stručnjak za europske fondove. Bivšeg ministra i potpredsjednika Vlade Branka Grčića vijest nije previše iznenadila, ali ni začudila pošto Puljiza smatra "vrhunskim stručnjakom".

- Jakša i ja zajedno smo odrađivali vrlo ozbiljne poslove. Bio mi je zamjenik i desna ruka na izradi ključnih dokumenata za korištenje europskih fondova, a Jakša je vodio i radnu skupinu za EU fondove - rekao nam je Branko Grčić.

Doznajemo kako su Orešković i Puljiz "kliknuli" u procesu tranzicije vlasti. Jakša Puljiz kao CIO u kabinetu premijera Tihomira Oreškovića formalno će imati poziciju savjetnika za gospodarstvo, jer je takva sistematizacija, ali njegova neformalna pozicija bit će puno moćnija. On će koordinirati i nadzirati najveće projekte i investicije, a s obzirom na svoju ekspertizu nadgledat će i procese povlačenja novca iz europskih fondova. Jedan od Oreškovićevih ministara rekao nam je kako CIO neće biti nadministar, osoba moćnija od ministara samih, ali da će povezivati i koordinirati ministarstva i o tome izvještavati premijera. Veliki, kapitalni projekti koje bi trebao koordinirati Jakša Puljiz su, primjerice, izgradnja Pelješkog mosta, nedavno najavljena velika investicija IBM-a i tome slični projekti.

>> Evo koje je zamjenike i pomoćnike ministara Vlada danas imenovala!

Ocijeni:

1 2 3 4 5

4 (23 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

133
Registracija
 • opasnalisica

  04.03.2016 u 22:56h

  Ako zna latinicu...😂😂
  44 71% 18
 • pavo pavo

  04.03.2016 u 22:48h

  Strava!
  43 61% 27
 • ytrewq

  04.03.2016 u 23:49h

  Puljiz je bio doktorand kod Grčića. Već je sama ta činjenica dovoljna za diskvalifikaciju za bilo kakav položaj u ozbiljnoj vladi.
  35 71% 14
 • grof1234 grof1234

  06.03.2016 u 06:57h

  Konačno dobra odluka!Znanje,sposobnost,inteligencija,elokventnost,stručnost...,kako god zvali,stvar je zapravo vrlo jednostavna: premijer je napokon pokazao da cijeni um,a ne stranačku iskaznicu!Drago mi je što sada desničarski cabotini plaču i sline ,njihova mizerni cerebrumi ionako nisu za iole ozbiljniju uporabu,a obzirom da ne poznaju pojam "eadne navike",svaka rapsrava o ovoj temi je izlišna.Stoga,čestittam gospodinu Oreškoviću,ako tako nastavi,još ću i promijeniti svoje mišljenje o njemu.Rad i sao studiozan rad sa ekipom kvalitetnih i obrazovanih ljudi može donijeti rezultate,sve ostalo je gubitak vremena i živaca.
  0 0% 0
 • pistaljka pistaljka

  06.03.2016 u 00:47h

  Evo citiram "777CRO ...05.03.2016 u 04:14h ... Grcic , stanimirovic jovanovic pupovac Milivanovic ostojic mesic josipovic jos uvije na slobodi ... Hrvatska drzava jos uvijek nije pravna i ne funkcionira !!!". Upravo tako, dok su (da ih poredam po težini i z d a j e ) Mesić, Josipović, Pusićka, Pupovac, Milanović, Ostojić, Jovanović, Stanimirović, brale Pusić, Frljić i ostala četno-komi mafija na tzv. "HTV"-u, policiji, HND-u i ostalim antihrvatskim čoporima (NGOs i drugo smeće) na slobodi, Hrvatska se neće uzdići sa smrtne postelje.
  0 0% 0
 • __MAX__ __MAX__

  05.03.2016 u 23:51h

  Sad vise ne mozemo okrivljivat Srbe za nas kolektivni neuspjeh ali mozemo zato okrivljivati SDP, Komuniste, Yugonostalgicare...nikad dosta unutarnjih neprijatelja.
  0 0% 0
Pregledaj sve komentare