Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Korupcijski skandal'

TIH zahtjeva hitnu izmjenu uredbe Ministarstva poljoprivrede

poljoprivreda
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
24.10.2016.
u 10:15

- Donijeti Uredbu koja je nepoštena, nemoralna i skandalozna, a s ciljem da se poljoprivrednicima omogući lakši i jednostavniji način podnošenja zahtjeva za potporu, te transparentno korištenje, predstavlja korupcijski skandal - kazala je predsjednica TIH-a, Davorka Budimir

Povodom otkrivanja uredbe koju je donijelo Ministarstvo poljoprivrede u svibnju 2015. godine, na temelju koje je omogućeno  upisivanje u bazu ARKOD kako bi se koristili poticaji, a da stvarni vlasnici nisu s tim upoznati, Transparency international Hrvatska (TIH) zahtjeva hitnu izmjenu ovog propisa, kontrolu svih koji su se na temelju Izjave upisali, te sankcioniranje onih koji su zloupotrijebili poticaje.

- Donijeti Uredbu koja je nepoštena, nemoralna i skandalozna, a s ciljem da se poljoprivrednicima omogući lakši i jednostavniji način podnošenja zahtjeva za potporu, te transparentno korištenje, predstavlja korupcijski skandal. Kako je moguće da se na tuđoj imovini ostvaruju poticaji, a bez da stvarni vlasnici zemljišta to znaju i da je pri tome sve po zakonu?

Kako je moguće da nitko u lancu odgovornosti nije primijetio tu nelogičnost? Koliko je poticaja ostvareno u proteklom razdoblju a temelju ovakvih izjava ovjerenih od strane javnih bilježnika? Tko su svjedoci koji su ovjeravali izjave i kako se provjeravala njihova vjerodostojnost? Tražimo da hrvatska javnost hitno dobije odgovore na ova pitanja, navodi predsjednica TIH-a Davorka Budimir.

Dalje navodi kako se povjerenje građana u institucije ostvaruje svakodnevnim poticanjem pozitivnih društvenih vrijednosti poput poštenja i odgovornosti. 

- Ovaj primjer predstavlja grubo kršenje učinkovitog upravljanja tijela javne vlasti i zloupotrebu privatnog vlasništva, ističu iz TIH-a. 

 

Komentara 10

MI
Mimizo
11:04 24.10.2016.

šta još ovom jakovini i sdp u trebaju otkriti pa da netko ode u zatvor šta je sa aferom migovi istražite nepravilnosti milanovića i SDP a

OS
osica
11:40 24.10.2016.

"Oh, pitajte Jakovinu on će se samo beskrajno čuditi , pojma nema a Milanović uteko. Savjetovati će susjede, ljiepo im se piše."

SJ
Sve je uzalud
11:12 24.10.2016.

...pojeo vuk magare 1234563. put.............Kotromanović pobjegao zbog migova.....milanović za njim a .........Jakovina je još doma,,,,,,,,,šta se čeka.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije