Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nije dobro'

The Economist o Lijepoj našoj: Bolesna Hrvatska. Veliki nered

The Economist
Foto: The Economist screenshot
25.07.2014.
u 16:49

Ugledni britanski tjednik piše o stanju hrvatske ekonomije u kontekstu nedavnog summita u Dubrovniku, gdje su se okupili predsjednici zemalja regije i njemačka kancelarka Angela Merkel, te zaključuje kako Hrvatska “nije dobro”

Zoran Milanović uživa reputaciju inteligentne osobe, ali ne i vještog političara i komunikatora. Suosjećao je sa žrtvama poplave tako što im je ispričao da je i njemu jednom pukla cijev”, piše britanski tjednik “The Economist” – inače omiljeno štivo premijera Zorana Milanovića – u tekstu pod naslovom: “Bolesna Hrvatska. Veliki nered”.

Pišu o stanju hrvatske ekonomije u kontekstu nedavnog summita u Dubrovniku, gdje su se okupili predsjednici zemalja regije i njemačka kancelarka Angela Merkel, te zaključuju kako Hrvatska “nije dobro”. Navode da je Milanović kao novi premijer u prosincu 2011. obećao bolne ali nužne reforme, no da je do danas malo toga učinjeno. Pišu da Hrvatska nije doživjela uzlet nakon ulaska u EU i zbog neprovođenja reformi.

Economist upozorava kako Milanovićeva vlada, baš kao i sve druge od kraja rata 1995., nije riješila problem glomazne državne administracije i prevelikog broja gradova i općina. Vlada nema volje, pišu, slomiti snažne interesne grupe, poput sindikata, koje se odupiru bilo kakvoj promijeni. Navode nedavni primjer Vladine kapitulacije pred čistačicama koje su trebale biti “outsourcane”.

>>Ovo je 41 projekt koji će nam financirati Bruxelles

>>Novi natječaj za studiju za Pelješki most u ponedjeljak

Komentara 75

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
17:16 25.07.2014.

sad se našem "mesiji" rugaju kroz njemu omiljene novine, iako ekonomiju baš i ne voli?

Avatar žič
žič
17:04 25.07.2014.

on,milanović bu rekal ..to je obični spin,zaustavite The economist.

Avatar fircik
fircik
17:04 25.07.2014.

Istina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije