Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepotizam u hep-u

Teta čelnika brodskog HNS-a direktorica Elektre mimo natječaja

'14.09.2011., Slavonski Brod - U prostorijama zupanijskog SDP-a predstavljeni su kandidati SDP-a i HNS-a Nebojsa Bojic i Ivan Perkovic, za nacelnika i zamjenika, koji bi trebali zamijeniti bivseg nace
'Ivica Galovic/PIXSELL'
10.08.2012.
u 16:23

Branka Balašević zamijenila je Zdenka Veira, a nećak joj je Domagoj Bartek koji odnedavno radi u Janafu

Direktoricom Elektre Slavonski Brod početkom srpnja ove godine imenovana je Branka Balašević, teta predsjednika Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Brodsko-posavske županije Domagoja Barteka.

Upitna stručnost

Balašević je na tom mjestu zamijenila Zdenka Veira, a u njenom postavljanju na mjesto šefice slavonskobrodske Elektre neki naši sugovornici vide čisti nepotizam s obzirom na to da je ona u rodbinskim vezama s lokalnim čelnikom stranke koja sad sudjeluje u vlasti na državnoj razini i koja pod kontrolom drži cijeli HEP.

Usto, Branka Balašević nije izabrana na javnom natječaju, koji nije ni bio raspisan za direktora Elektre Slavonski Broda iako su za direktorska mjesta u drugim Elektrama širom Hrvatske bili raspisani natječaji za te funkcije. Tako su u srpnju bili objavljeni javni natječaji za direktore Elektre u Karlovcu, Vinkovcima. Osijeku, Virovitici, Šibeniku, Sisku, Požegi i Dubrovniku.

Osim što nije izabrana na javnom natječaju, Branki Balašević upućeni iz slavonskobrodske Elektre spočitavaju i nestručnost pa kažu da je ona dosad vodila Službu za opskrbu i da se bavila izdavanjem računa kupcima i utjerivanjem dugova od neurednih platiša. A to radno iskustvo je, tvrde, ne kvalificira za mjesto direktorice.

Domagoj Bartek pak radi odnedavno u Janafu, još jednoj tvrtki koja je pod kontrolom HNS-a. Kako su već mediji pisali, Bartek je posao tehničara građevinskog održavanja na Janafovu terminalu u Slavonskom Brodu dobio preko javnog natječaja.

Usto, taj mladi HSN-ovac imenovan je i u Nadzorni odbor Đure Đaković Holdinga.

Nema komentara

Branka Balašević nije htjela razgovarati s nama o svom imenovanju i uputila nas je da se obratimo glasnogovornici HEP-a.

U središnjici HNS-a, preko koje smo pokušali doći do komentara Domagoja Barteka, kazali su nam da on to ne želi komentirati te su nam poručili da nije bilo nikakvog utjecaja te stranke na imenovanje Branke Balašević za direktoricu Elektre Slavonski Brod.

Komentara 7

ST
stefj
16:36 10.08.2012.

Mislim, uz ovu vladu vijest bi bila da je neka osoba zaposlena preko javnog natječaja, a ne bez njega. Ajde neka novinari istraže da li je iti jedna od ovih 5000 novozaposlenih podobnih osoba zaposlena preko javnog natječaja, bar formalno ...

TO
tomash
17:15 10.08.2012.

Nije ni cudo sto smo na maturi pali iz razumijevanja procitanog teksta kad se ovakav naslov uzima za referencu i onda slijede komentari istog tipa. Ocito ne procitan tekst. Da su zaposlili nekog izvana onda bi tek bio fajt. II vidljivo je iz teksta da ako imate rodbinu u nekoj (bilo kojoj) stranci i ako ne zelite da pomahnitali novinari objave vas privatni zivot, zaboravite javljanje na natjecaje i napredovanja i najbolje je da pocnete prositi i zivjeti ispod mosta. Zato pazite mozda i vi sutra dodjete u novine! :-)))

LI
liskovaca
15:05 10.08.2012.

što je tu čudno!?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije