Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Temperature danas i sutra do 27 stupnjeva, od nedjelje kreće velika promjena

lipo vrime
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
29.09.2016.
u 09:30

U petak će u većini krajeva biti pretežno sunčano, a ujutro ponegdje može biti sumaglice ili magle

U Hrvatskoj bi danas i dalje trebalo biti pretežno sunčano i toplo vrijeme, dok bi sutra i tijekom vikenda moglo biti kiše, a u nedjelju se očekuje hladnije vrijeme te povremena kiša i pljuskovi, navodi Državni hidrometeorološki zavod.

Danas će biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno uz umjerenu naoblaku, a ujutro ponegdje sa sumaglicom ili maglom. Vjetar će biti slab, poslijepodne do umjeren jugozapadni. Na Jadranu ujutro uz obalu bit će slaba bura, danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a navečer i u noći na sjevernom dijelu jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 22 i 27 °C.

U petak će u većini krajeva biti pretežno sunčano, a ujutro ponegdje može biti sumaglice ili magle. U najzapadnijim predjelima i na sjevernom Jadranu povremeno će biti više oblaka, lokalno uz mogućnost za malo kiše. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu većinom umjereno jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati od 8 do 13, a na Jadranu od 14 do 18 °C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 22 do 27 °C.

Za vikend će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Malo kiše u subotu može pasti u najzapadnijim krajevima, a mjestimični pljuskovi mogući su na Jadranu. Oblačnije će biti u nedjelju uz povremenu kišu i pljuskove. U petak i subotu na kopnu će puhati umjeren do jak jugozapadnjak. Na Jadranu će u petak biti umjeren jugozapadni vjetar, navečer i jugo, a u subotu vjetrovito uz jako jugo, koje će u nedjelju slabjeti. I dalje će biti toplo, a u nedjelju na kopnu malo hladnije, navodi DHMZ.

Gledajući sedmodnevnu prognozu može se vidjeti kako će maksimalna temperatura idući tjedan, a negdje već u nedjelju, pasti ispod 20 stupnjeva. U Zagrebu će tako u subotu maksimalna temperatura biti 24 stupnjeva, u nedjelju 20, a u ponedjeljak 16.

>> Prognoza: Pogledajte kakva nas jesen očekuje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije