Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odašiljač unatoč zabrani

Tele2 ipak stavio antene, a ne “reflektor”, uz igralište u Trnju

tele 2
Patrik Macek
18.10.2009.
u 23:00

Stup smo klubu donirali isključivo za rasvjetu pomoćnih terena – tvrdila je u rujnu telekomunikacijska tvrtka

Zbog podizanja stupa na pomoćnom terenu NK Trnje uzbunili su se stanovnici toga kvarta 3. rujna zabrinuti za zdravlje svoje djece jer su čuli da će telekomunikacijska tvrtka Tele2 na stup postaviti svoj odašiljač. O njihovim sumnjama i strahovima Večernji je sutradan pisao.

Tada su našem novinaru vodeći ljudi NK Trnje potvrdili da su za adekvatnu novčanu naknadu dopustili tvrtki Tele2 da uz igralište postavi odašiljač, ali glasnogovornica telekomunikacijske tvrtke demantirala je njihove tvrdnje.

– Taj je stup Tele2 donirao NK Trnju isključivo za rasvjetu pomoćnih terena, koji nisu osvijetljeni, a ne zbog postavljanja bazne stanice – tvrdili su tada “dobročinitelji” iz Tele2. Nije prošlo mnogo da bi se doznalo zbog čega je Tele2 zaista postavio golemi stup. Naime, u subotu su na stup montirali svoje odašiljače.

– Koja bezobraština! Nakon izjave vašem novinaru da će stup služiti samo za rasvjetu nogometnog igrališta te da je to njihova donacija djeci, sada su pokazali svoje pravo lice. Namjerno su to učinili u subotu kada inspekcijske službe ne rade. Naime, u rujnu im je građevinska inspekcija zabranila da nastave radove – rekao je Krešimir Končić, član Vijeća gradske četvrti Trnje.

Kaže da je preko Vijeća od građevinske inspekcije pokušao dobiti kopiju odluke o zabrani nastavljanja radova, ali da su ga više puta “izvozali” banalnim izgovorima.

– Pitam se bi li Tele2 nešto slično ne napravio, nego samo pokušao napraviti, u Švedskoj, svojoj matičnoj zemlji. Pitam se također u kakvoj mi to zemlji živimo kada u središtu Zagreba svatko može činiti što mu je volja – kaže Krešimir Končić, koji se već godinama bori sa svojom udrugom Stup za prava Trnjana.

Zbog vikenda u tvrtci Tele2 nismo uspjeli dobiti obrazloženje postavljanja antene. Glasnogovornica tvrtke obećala je da će odgovoriti danas.

Ključne riječi

Komentara 16

LU
lukarak
23:12 18.10.2009.

Dam se kladit da svaki do jednog ovog dusebriznika imaju mobitel s kojim hodaju cijeli dan po gradu i drze ga na pola centimetra od mozga dok razgovaraju, a smeta ih bazna stanica koja na 10 metara zraci slabije od prosjecnog mobitela.

BI
baj Iva
23:46 18.10.2009.

lukarak, mozes li nam navesti izvor tvojih informacija o neskodljivosti baznih stanica? Ocigledno je stup postavljen ilegalno, znaci da ga svatko smije pretvoriti u staro zeljezo. U ovoj krizi bi se mogla i koja para zaraditi. Decki flekserice u ruke ...

Avatar dutra
dutra
09:09 19.10.2009.

U ljudima je od svih emocija najlakše izazvati strah. Sljedeća emocija u tom redoslijedu je pohlepa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije