Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra predsezona

Tek je travanj, a u bjelovarskom kraju turista više nego kreveta

bjelovar
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/5
05.05.2016.
u 16:40

Osmislili smo 30-ak programa i lansirali web-brošuru na kojoj gost u dva klika dozna što sve nudimo, kažu u Turističkoj zajednici Bjelovarsko-bilogorske županije, gdje goste privlače Danima božura, moto alkom, sajmom Gastro flora...

Domaćini njemačkih i talijanskih novinara, koji od jučer borave na bjelovarskom području, suočili su se s mukom na kojoj im mogu pozavidjeti kolege u mjestima s puno duljom i bogatijom turističkom tradicijom.

Za predstavnike sedme sile na jedvite su jade našli – slobodne sobe. U kraju koji tek traži svoje mjesto na turističkoj karti ovih je dana, naime, sve puno. Nije problem napuniti oko tisuću kreveta, koliko imaju hoteli, agroturizmi Bjelovarsko-bilogorske županije, planinarski domovi, mogli bi reći u jadranskim županijama u kojima se brinu kako napuniti i stostruko više turističkih ležajeva.

No, u travnju i svibnju nije lako napuniti ijednu sobu ako nema zanimljivih događanja. A tu su se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji iskazali. Namjernike ovih i idućih dana dočekuju s Danima božura, sajmom cvijeća i gastronomije Gastro flora, Lovrakovim danima kulture, moto alkom glumaca, domaćini su i međunarodnom skupu konjičkog turizma, a više je događanja, poput fotosafarija i promatranja ptica, osmišljeno i za strane novinare te slovenske turističke vodiče. Travanj je bjelovarsko-bilogorskim domaćinima donio zamalo 30 posto više noćenja nego lani, pa će i rekordna 2015. sa 65.750 noćenja (u 2014. bilo ih je 37.754), svi su izgledi, biti nadmašena. U čemu je tajna turističkih, mogao bi netko reći, outsidera?

– Povezali smo privatni i javni sektor, osmislili tridesetak programa koji obuhvaćaju wellness i zdravlje, kulturni, aktivni, eno i gastronomski turizam, a početkom godine lansirali smo višejezičnu web-brošuru gdje gost u dva klika dobiva konkretne informacije o aranžmanima i izletima koji se nude kod nas. Dosta se ulaže u obnovu smještajnih kapaciteta, otvoreno je više novih agroturizama, nakon dvije godine i Vila Garić, u lipnju se otvaraju i bazeni u Lovrakovu centru, a ukupno će 2016. u turizmu biti investirano šest milijuna eura – kaže Jasna Fila, direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, gdje se godišnje mogu pohvaliti i s pola milijuna jednodnevnih gostiju. 

>>Turisti će plaćati za noćenje u štaglju na sijenu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije