Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNOS:

'Živi zid napadom na HEP čini štetu svima, a najviše siromašnima'

Živi zid
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
28.05.2015.
u 07:29

Živom zidu savjetujemo da svoje članove ne čine lopovima i ekshibicionistima, jer je vrlo izvjesno da će ih sljedeći put dočekati HEP-ovi radnici i pokazati im što misle o nazivanju uhljebima, kažu u Strukovnom sindikatu radnika HEP-a

Strukovni sindikat radnika HEP-a smatra vrlo štetnom kampanju koju posljednjih dana provode aktivisti Živog zida protiv HEP-a. Protuzakonitim ukapčanjem potrošača čine štetu svima: sebi, uključenom potrošaču, HEP-u i javnim dobrima – priopćio je TEHNOS - Strukovni sindikat radnika HEP-a.

– Naročita lakrdija su optužbe iz Živog zida da HEP krši zakone i Ustav RH prilikom redovnog obavljanja svoje djelatnosti. Električna energija je proizvod i mora se platiti kao i svaki drugi proizvod. Za probleme siromašnih trebaju se brinuti ustanove za socijalnu skrb, a ne lopovi-ekshibicionisti. Živom zidu savjetujemo da svoje članove ne čine takvima, lopovima i ekshibicionistima, jer je vrlo izvjesno da će ih sljedeći put dočekati HEP-ovi radnici i pokazati im što misle o nazivanju uhljebima. Radnicima HEP-a nitko neće pod prozorom urlati da su uhljebi ili lopovi! Osobe koje štite interese HEP-a nisu lopovi, već savjesni radnici, a pravi lopovi su čelnici Živog zida. Otkud im pravo da kradu od HEP-a i potiču druge na krađu i anarhiju?! – pita se sindikat.

Očekuju, kažu, od ovlaštenih osoba HEP-a i nadležnih institucija da postupe po propisima RH za krađu struje, a troškove kazni neka potrošači namire od Živog zida.

Ako članovi Živog zida zaista žele dobrobit siromašnima, navode, onda bi im bolje bilo da se jave i pridruže TEHNOS-u u formiranju platforme za borbu protiv privatizacije HEP-a i dovođenja političkih uhljeba u upravljačke strukture. Ako se HEP rascjepka i privatizira, usluga opskrbe električnom energijom bit će znatno lošija i skuplja, a time još veći broj siromašnih građana isključenih s električne mreže, ističu u TEHNOS-u.

>> Živi zid ilegalno uključuje struju dužnicima

Ključne riječi

Komentara 45

Avatar comparator
comparator
09:08 28.05.2015.

Da se krade u HEP-u stoji jer im monopol daje šansu za takve radnje . Cijela ta grana je u rukama komunista ili kako se ovi zovu HNS. U dogovoru s SDP om koji je još intelektualno slabiji jer see njihovi političari ne razumiju u tehnologiju podjela feuda je jasna i vidljiva nakon svake pobjede lijevičara na izborima. A sad o lopovluku koji bi zanimao Živi zid. Hep uzima radnike iz BiH kao kooperante za krčenje šikara oko elektro vodova preko vjerojatno privatnih firmi svojih uhljeba.

SA
santos008
08:48 28.05.2015.

HNS-ovci uopce nisu siromasni,bogatiji su tri puta od SDP-ovaca,konacno Pusicka i ''drma'' Vladom i na kraju mandata Milanovic se je boji.

BI
bird12
08:22 28.05.2015.

Struje je preskupa i netko tu nekoga krade. Eto to je istina. I ne morate ljude preko svih medija stalno uvjeravati da je crno ustvari bijelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije