Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.12.2014. u 14:00

Sasvim je pogrešno skijaški vikend mondenog ministra svoditi samo na vožnju moćnim audijem i nekoliko tisuća kuna troška

Ministar zdravlja Siniša Varga zaslužio je javno sramoćenje u dnevniku HTV-a koji je u subotu uređivala Sanja Mikleušević Pavić. Njegov kratki izlet na skijanje u Dolomite ogledni je primjer bahatosti političara. Takvu bešćutnost prema građanima pokazivao je još samo Ivo Sanader na vrhuncu svoje moći. Sada, evo, i Varga poručuje da narod postoji samo da ispunjava njegove želje i ambicije.

Sasvim je pogrešno skijaški vikend mondenog ministra svoditi samo na vožnju moćnim audijem i nekoliko tisuća kuna troška. Riječ je o načelima, ali i o političkoj pismenosti. Pravo je pitanje može li netko tko je tako arogantan i politički skroz, ali baš skroz nepismen, a to je ministar Varga pokazao nekoliko putu u svome kratkom mandatu, uopće sjediti u Vladi. Još je jadnije objašnjenje da je išao na službeni put jer je održao nekakvo predavanje hrvatskim učiteljima skijanja. Vrag je odnio šalu pa je Vargu pokušao spasiti instruktor skijanja Dag Modrić koji valjda ni sam nije povjerovao u svoj verbalni slalom. Nisam društveni forenzičar, ali mi ovaj kratki izlet ministra više miriše na to da je otišao posjetiti frendove iz finih zagrebačkih kvartova na račun siromašnih građana. Zamišljam ga kako vrti runde u skupim barovima kako bi dodatno pojačao svoju priču o uspjehu. Avantura ministra koji je volio skijanje i skupe izolirane sobe za sastanke bila je kao naručena za HTV-ovu Tatjanu Munižabu koja je finim sarkazmom pokazala što misli o ovakvoj vrsti političara. I nije se teško ovaj put složiti s njezinom skrivenom porukom. Zdravo se društvo što prije treba riješiti ovakvog ministra zdravlja. 

PLUS 

Prava novinarska poslastica iz Zadra. Ne može se baš svaki dan svjedočiti da vijećnik sa službene govornice počinje obraćanje gradonačelniku Zadra Kalmeti umilnom porukom: Dragi lopove! 

MINUS 

Komercijalne televizije stvarno pretjeruju s reklamama tijekom filmova. Što je bolji film, to je veće maltretiranje. Bilo bi pošteno da svoje gledatelje obavijeste koliko će to maltretiranje trajati.

>> Ne sluti na dobro: Kolinda ima istog učitelja plesa kao i Jadranka Kosor 

>> Ministar Varga vratio 3.679,76 kuna u proračun za trošak skijanja

Komentara 11

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
14:57 22.12.2014.

...vratio za vozača... a kada će vratiti novac... za svoje skijanje... za sobicu od 1.200.000 kn... PR-ove... vizualni identitet... i ostalo...

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
14:58 22.12.2014.

...701. afera... predsjednik vlade (premier) se nije očitovao niti o prvoj... instutucije gluve i nijeme... a građani plaćaju... ne samo službeni auto, gorivo i cestarinu... nego i vozača... dnevnice... prekovremeni rad... nedjeljom... smještaj... hranu... skijanje... i sobe od 1.200.000 kn... i kada će vratiti pare za sobicu...

Avatar ucjena
ucjena
15:04 22.12.2014.

pa lako se sve izracuna, ali dva plus dva, je cetiri, ako se drugacije ne naredi! nasta spade ovaj svjet,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije