Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Talačka kriza' na proslavi 100. rođendana partizana

Hrženjak demantira Jakovčića: Nije Bandić zabranio tortu s petokrakom, a ona ni ne spada u Dverce

torta
Foto: Facebook
10.03.2017.
u 16:15

Eugen Jakovčić: Mrtva straža, ne mičemo se od torte, Bandić ne dopušta da je darujemo partizanu i borcu NOB-a Đuki Hrženjaku

Proslava 100. rođendana počasnog predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Đuke Hrženjaka u palači Dverce zakomplicirala se zbog crvene slavljeničke torte u obliku zvijezde petokrake.

Kako prenose 24 sata, tortu su Hrženjaku željeli darovati članovi Antifašističke lige, ali su ih zadržali na ulazu u palaču na zagrebačkom Katarininu trgu. Kad su ih nakon pola sata pustili u zgradu, opet su ih zaustavili na putu do sale. 

Eugen Jakovčić, glavni tajnik Antifašističke lige RH, optužio je gradonačelnika Milana Bandića da im ne dopušta da Hrženjaku daruju tortu. Na Facebooku je objavio fotografiju na kojoj četvero ljudi stoji uz tortu uz komentar "talačka kriza".

– Mrtva straža, ne mičemo se od torte, Bandić ne dopušta da je poklonimo partizanu i borcu NOB-a Đuki Hrženjaku, zatočeni smo u jednoj od prostorija u Dvercima – komentirao je Jakovčić.

No, u redakciju Večernjemg lista javio se i sam slavljenik Hrženjak i ponudio svoju stranu priče, demantirajući Jakovčića: 

- Pun je internet nekakvih gluposti i netočnosti da ne kažem laži i zlonamjernih informacija. Riječ je o tome da se danas slavio moj rođendan, a proslavu je organizirao Milan Bandić. No, neki moji znanci su mimo protokola prošvercali tortu, s petokrakom, tobože da me ugodno iznenade. Ali, dobre namjere znaju voditi u pakao. 
To su pokušali mimo protokola, a mimo protokola nitko ne smije ništa slati. To je pravilo. Postavilo se pitanje kako je došla torta i iz toga je nastala uzbuna u protokolu. To je odgovoran moj prijatelj Eugen Jakovčić, misleći da meni čini dobro i uslugu, a ustvari je napravio jedno veliko zlo - rekao je slavljenik Hrženjak. 

On je protiv unošenja spomenute torte i tvrdi da tortu nije zabranio gradonačelnik Bandić

- Ta torta ne spada u Dverce, nego u Ligu antifašista ili u Savez boraca. Na kraju je nastala velika zbrka i sada je ispalo da je Bandić zabranio tu tortu, ali Bandić s time nema nikakve veze, nego je samo naknadno doznao da je Eugen prošvercao tortu. Ne zamjeram ništa Bandiću, on je provjereni antifašist i on nema ništa protiv petokrake, ali protiv protokola se ne smije ništa raditi - zaključuje Hrženjak.

Torta je na kraju uz pratnju zaštitara iznesena iz Palače i odnesena u prostorije Saveza boraca i antifašista, prenosi N1. Vili Matula, glumac i aktivist, rekao je da je Bandić najprije bio ljubazan, a potom je postao ljutit i agresivan. Poručio im je da je "vrijeme diverzanata prošlo". Eugen Jakovčić također je zbog "skandalozne" Bandićeve odluke najavio konferenciju za medije u 14 sati.

>> U Zagrebu održan skup "Jasenovac na Trgu žrtava fašizma"

>> Antifašistička liga: Ostvarila su se upozorenja o fašizaciji društva

Komentara 23

GO
gooniegoogoo
13:53 10.03.2017.

skandal je u Hr ne dopustiti simbole razaranja Vukovara

Avatar šokac_divani
šokac_divani
13:52 10.03.2017.

Fuj, zločinac Tito! Fuj, Fuj!

PE
perfa57
14:20 10.03.2017.

Je li to petokraka pod kojom je Staljin ubijao u Sibiru, Tito u Bleiburgu, Milošević u Vukovaru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije