Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor na 'desant na medije'

Svjetski je dan slobode medija, HND poziva na prosvjed

HNd, Saša Leković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
03.05.2016.
u 08:09

HND će u povodu Dana slobode medija prosvjedom upozoriti Ministarstvo kulture na odredbe Opće deklaracije o ljudskim pravima i Ustava Republike Hrvatske

U povodu Svjetskog dana slobode medija, Hrvatsko novinarsko društvo od 9.45 organizira mirni prosvjed od Novinarskog doma do Ministarstva kulture u Runjaninovoj ulici u Zagrebu.

Prosvjed Sloboda novinarstvu organiziran je kao odgovor na desant na medije u režiji aktualne vlasti i Ministarstva kulture. HND organizira okupljanje ispred Novinarskog doma u Perkovčevoj 2 te prosvjednu šetnju do Ministarstva kulture u Runjaninovoj ulici.

Kao izraz podrške novinarstvu kao javnom dobru, HND će u povodu Dana slobode medija prosvjedom upozoriti Ministarstvo kulture na odredbe Opće deklaracije o ljudskim pravima i Ustava Republike Hrvatske te poziva novinare i ostale zainteresirane da dođu na prosvjed i ponesu olovke za kojima neće žaliti.

Bit će dodijeljene novinarske nagrade, nakon čega će se održati Skype konferencija o slobodi medija i fact checkingu, na kojoj će sudjelovati predstavnici 16 zemalja, uključujući veleposlanicu Sjedinjenih Država.

>>Medijske slobode u svijetu pogoršale se 2015., Hrvatska pala za pet mjesta

Ključne riječi

Komentara 75

DU
Deleted user
08:27 03.05.2016.

Ma nece valjda drug Zakosek biti predvodnik tog prosvjeda .....jugoslaven koji se devedesete javno protivio samostalnosti Hrvatske drzave kao jedan od osnivaca UJDI -a ......samo zbog njega bi trebalo sprovesti lustraciju....da nam jugokomunisticki fasisti ne sole pamet o demokraciji, ljudskim pravima itd ......

SF
Sv Franjo
08:38 03.05.2016.

Lenjin je izmislio Fašizam,logore i smrt doveo na kučni prag.Ovi ,njegovi sljedbenici nastavljaju njegovim putem zla.Dolje ljevičari.

MA
matan91
08:37 03.05.2016.

Ovi stvarno misle da smo mi svi g.l.u.p.i?! Dojučerašnji provoditelji čistiki, oni koji su šutili kad je Zoka kadrovirao, oni koji su predavali do jučer Markiszam sada odjednom otlrivaju "istinu"? JEsu li bili možda antifašisti jučer u Borovu Selu? Nisu,, to su njihovi "antifašisti" pobili "ustaše". MA s.e.r.e.m vam se na to ljevičarsko društvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije