Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMJENIK ŽUPANICE:

'Ovo mi je zaista već degutantno pitanje'

Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/2
22.08.2014.
u 13:14

Iz "tehničkih razloga" sud ne može parcijalno rješavati točku 3. (opasnost od ponavljanja kaznenog djela) kao razlog za produljenje istražnog zatvora

Sudac  istrage Županijskog suda u Zagrebu odgodio je donošenje odluke o produljenju istražnog zatvora županici Marini Lovrić Merzel. Naime, iz "tehničkih razloga" sud ne može parcijalno rješavati točku 3. (opasnost od ponavljanja kaznenog djela) kao razlog za produljenje istražnog zatvora, a županici Marini Lovrić Merzel ionako 1. rujna istječe istražni zatvor određen po točki 2. (utjecaj na svjedoke) pa će objedinjena odluka biti donesena prije isteka tog roka za istražni zatvor.  

Kako 1. rujna pada u ponedjeljak, moguće je da će novo ročište biti održano taj dan, ili u petak, doznajemo od odvjetnika Berislava Živkovića.

Podsjećamo, prema djelomično usvojenoj ustavnoj tužbi Županijski sud u Zagrebu treba ispitati mogućnost izricanja zabrane obavljanja dužnosti županice Marini Lovrić Merzel s obzirom na okolnost da je ona još u travnju odredila da je u obavljanju dužnosti zamjenjuje zamjenik. U tom bi slučaju preostao samo "utjecaj na svjedoke" kao razlog za određivanje istražnog zatvora, s tim da je preostalo saslušanje još desetak svjedoka, čija saslušanja, doduše, prema predviđenim ročištima ulaze u rujan. Ali, čim bi ta svjedočenja bila završena, tada bi Lovrić Merzel mogla izići na slobodu uz zabranu obavljanja dužnosti županice

>>Lovrić Merzel ide na slobodu uz zabranu da radi kao županica?

Komentara 49

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
09:03 22.08.2014.

Jedino u Hrvatskoj ima toga da političar iz zatvora obnaša političku funkciju, a koliko se sjećam ovdje je riječ o članu "najpoštenije" stranke u državi koja "nije ista" kao i ostali!

SW
swimm
08:47 22.08.2014.

po cijem zakonu ona dobiva još uvijek lovu,zašto? kada ce se taj zakon ukinuti i zasto vec nije? gdje je javnost,sindikat,novinari da napravi pritisak za promjenom zakona? Ako bude osuđena da li on vraca taj novac i po kojoj kamati?

Avatar žič
žič
08:46 22.08.2014.

a plačurina svaki mjesec sjedne na račun,još jedna od svinjarija u ovoj nakaradnoj državi........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije