Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvala parja

Svi vlasnici i gosti Tedeschijeve vile Floriana na Hvaru

\'16.02.2009.,Zagreb,Hrvatska - Miramarska 23,Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantic,  Photo: Anto Magzan/Vecernji list\'
Anto Magzan/PIXSELL
10.06.2012.
u 12:00

Lovište Pelegrin je državno 
i Tedeschi godišnje za njega plaća koncesiju 107.000 kuna

Premijer Zoran Milanović nije prvi državni dužnosnik kojega je Emil Tedeschi ugostio u svojoj vili u uvali Parja na Hvaru. Prije Milanovića tamo je bio i predsjednik države Ivo Josipović, ali Josipović nije prenoćio u vili nego je u kolovozu 2010. usput svratio kod Tedeschija. Prema našem izvoru, predsjednik se kod Tedeschija zadržao na ručku, a prema tvrdnjama predsjednikova Ureda za odnose s javnošću, samo na kavi, dok je službeno boravio na otoku na proslavi Dana Starog Grada na Hvaru.

Talijan je htio graditi marinu

Inače, lovište Pelegrin, unutar kojega je i Tedeschijeva privatna vila, državno je vlasništvo. Prvi ga je 1996. godine uzeo u najam vlasnik privatne tvrtke Comfort iz Zagreba, ali kako je vrlo brzo dospio u teškoće, novostečenu imovinu, vilu na prekrasnom dijelu otoka, prodao je talijanskom poduzetniku Ricardu Mazzucchelliju. Kuću u kojoj je Tedeschi ugostio premijera sagradile su Hrvatske šume šezdesetih godina prošlog stoljeća. Hrvatske su šume tu kuću u međuvremenu prodale hotelskom kompleksu Sunčani Hvar, a ovaj pak spomenutoj tvrtki Comfort, jer mu nije bila zanimljiva za turistički biznis. Mazzucchelli je kuću u uvali Parja preuređivao godinama te joj je i dao sadašnje ime Villa Floriana. Hvarani nisu bili oduševljeni Mazzucchellijevim poslovnim planovima jer je najavljivao da će u prelijepoj uvalici sagraditi marinu i turistički kompleks, zbog čega bi cijeli prostor izgubio na privlačnosti, ljepoti, a i uzgajalište divljači palo bi u drugi plan. Mazzucchelli je jedno vrijeme iznajmljivao vilu za 15.000 eura tjedno. Ruski bogataš Dmitrij Železnjak među prvima je tamo boravio s bivšom suprugom Olesjom. Hvarani su odahnuli kad je vilu kupio Tedeschi, i o njemu lijepo govore. Posebno cijene njegovo sudjelovanje u gašenju požara i brigu koju posvećuje prostoru lovišta.

Tedeschi godišnje državi plaća oko 107 tisuća kuna za koncesiju koja mu je dodijeljena do 2025. godine. Lovište je ograđeno, ulaz nije moguć bez dopuštenja. Tedeschi dosad nije naplaćivao ulaznice turistima i domaćem stanovništvu za posjet lovištu.

Mufloni i jeleni s Brijuna

Tvrtka Floriana Park, koja upravlja lovištem, godišnje ima stotinjak tisuća kuna prihoda. Pelegrin je 1994. godine postao lovište, a prvi mufloni i jeleni dovedeni su na njega s Brijuna. Tedeschi je samo jednom ugostio novinare u svom carstvu, i to u ljeto 2010. kada je novinarima Globusa ispričao da je tada na lovištu površine oko 600 hektara imao 84 jelena lopatara i 47 i muflona.

Komentara 77

Avatar Vrijeme
Vrijeme
12:06 10.06.2012.

Ove stvari treba istraziti odjel za korupciju,........

LI
LILLIT
12:12 10.06.2012.

Napokon nesto lijepo i pozitivno. Nadajmo se da ta povrsina zauvijek ostati u vlasnistvu Tedesciace .

MR
mravac8
12:47 10.06.2012.

Piše u naslovu - svi gosti Tedeshijeve vile ...... kad ono od gostiju navedeni samo Josipović i Milanović?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije