Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolege ogorčeni

Svečanoj sjednici Sabora na Dan državnosti nazočilo tek dvadesetak zastupnika!

Zagreb: Svečana sjednica Hrvatskog sabora povodom Dana državnosti
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
25.06.2016.
u 14:36

"Sramota je što se danas saborski zastupnici nisu pojavili. Ako to nisu učinili već iz razloga što je to njihovo radno mjesto, mogli su iz pijeteta prema domovini", rekla je Rusak.

Svečanoj sjednici kojom se Hrvatski sabor, u nazočnosti državnog vrha i uzvanika u subotu prisjetio povijesne odluke o suverenosti i samostalnosti Hrvatske koju je donio prije 25 godina, nazočilo je samo dvadesetak zastupnika, što je ogorčilo neke od prisutnih zastupnika i gostiju.

 "Zaista sam ponosan na 25 godina samostalnosti i suverenosti: Napravili smo velike stvari u Hrvatskoj, danas smo odali i priznanje predsjedniku Tuđmanu, braniteljima i svima koji su se borili za Hrvatsku, ali sam malo i tužan, ako pogledate sabornicu, ona nije popunjena. Nije bilo puno saborskih zastupnika i zbog toga sam zaista jako tužan", rekao je novinarima tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

Među rijetkim zastupnicima koji su nazočili svečanosti bila je i nezavisna Gordana Rusak, koja izostanak kolega smatra sramotnim.

>> Bozanić: Svjedočili smo trenucima sebičnosti, razdora i podjela, a Domovina će biti onakva kakvi smo mi

 "Sramota je što se danas saborski zastupnici nisu pojavili. Ako to nisu učinili već iz razloga što je to njihovo radno mjesto, mogli su iz pijeteta prema domovini", rekla je Rusak. Ocijenila je kako je politička situacija u Hrvatskoj teža nego ikad, ali i dodala kako osobno "vjeruje da poslije oblaka dolazi sunce".

Izostanak kolega zastupnika SDP-ovu Gordanu Marasu ne smeta. "Svi danas slavimo Dan hrvatske državnosti, svi smo uz hrvatsku reprezentaciju u Francuskoj i ponosni na svoju domovinu. Bitno je da izrazimo tu svoj stav i da smo danas sa sportašima, ali u mislima i s onim što se događalo prije 25 godina, ponosni na Hrvatsku. Ne trebamo od toga raditi teme, osim one koja je najbitnija, a to je da je danas je 25 godina hrvatske samostalnosti", ocijenio je Maras.

Komentara 46

PA
Patrizzia
15:48 25.06.2016.

Hoćemo popis zastupnika koji su ignorirali svečanu sjednicu Sabora .Narod mora znati tko nije dorasao da bude zastupnik i da ne bude biran na predstojećim izborima !

RI
rimtutituki75
14:48 25.06.2016.

Poginuli za ovu domovinu se okrecu u grobu kad vide koji cirkus od drzave smo napravili u ovih 25 godina.

LE
LeonardS
15:26 25.06.2016.

Pod hitno donijeti zakon o plaćama,naknadama i oduzeti tko ne dođe na radno mjesto, tko ne poštuje svoje biraće, svoju državu i njene zakone ! Sramotno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije