Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan sabora

Svečana sjednica Sabora održana bez premijera Milanovića i HDZ-ovaca

dan sabora
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/21
30.05.2015.
u 14:00

Predsjednik Sabora Josip Leko u svom govoru je pozvao na jedinstvo koje nam je potrebno za budućnost Hrvatske kao što nam je bilo potrebno prije 25 godina

U polupraznoj sabornici danas je svečanom sjednicom obilježen Dan Sabora koji se obilježava u spomen na konstituriranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.

Svečanosti obilježavanja 25. obljetnice konstituriranja prvog demokratskog sabora u Hrvatskoj, pristustvovala je među brojnim uzvanicima i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, no u Saboru nije bilo premijera Zorana Milanovića. Ni šef oporbenog HDZ-a Tomislav Karamarko nije došao na svečanu sjednicu Sabora kao ni ostali zastupnici te stranke koji su se odlučili na bojkot te svečanosti zbog uvreda na njihov račun od strane SDP-ovog Nenada Stazića izrečenih u Saboru u vrijeme braniteljskog prosvjeda na Markovu trgu.

No zato su u Saboru bili njegovi bivši predsjednici, HDZ-ovci,  Vladimir Šeks i Luka Bebić, bivša premijerka Jadranka Kosor, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, guverner HNB-a Boris Vujčić, predsjednik Vrhovnog suda Branko Horvatin...

Predsjednik Sabora Josip Leko u svom govoru je pozvao na jedinstvo koje nam je potrebno za budućnost Hrvatske kao što nam je bilo potrebno prije 25 godina.

Leko je podsjetio da je ovo izborna godina te je pozvao sve političke aktere u zemlji da budu politički odgovorni i da ne uništavaju vrijednosti demokratskog društva zbog osobnog politčkog dobitka.

Pozvao je da se se dođe do nacionalnog konsenzus oko toga koje gospodarske grane trebamo razvijati, oko obrazovanja i oko vanjske politike, kazavši da nitko dobronamjeran ne može biti protiv konsenzusa.

>> HDZ neće doći na svečanu sjednicu u Hrvatski sabor

Komentara 39

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
12:34 30.05.2015.

Kakva groteska: 25 godina demokracije slave članovi saveza komunista.

DD
ddh
13:13 30.05.2015.

HDZ- ovci imaju pravo. U Saboru u kojem jedan predsjednik Sabora dozvoljava jednom Stazicu ili hrvatskom Punisi Racicu, da vrijedja cijeli HDZ i njegove birace rijecnikom koji je gori i od onoga kojim je Racici prije nego je pucao u Radica vrijedjao Radica i Hrvate nema HDZ sto traziti. Leko trabunja o zajednistvu koje su on i njegov "Führer" uz pomoc huskackim medija totalno razbili i Hrvatsku doveli na rub gradjanskog rata. Kaj je previse, previse je. "Führer" je izdao parolu: "Mi ili oni", Leko i drugovi su to prihvatili, pa sad imaju kaj imaju. Pokusaji predsjednice, da pokusa stvoriti bilo kakvo jedinstvo je utopija. Jer sa komunistima nema zajednistva, sa ratnim dezerterima poput "Führera" ne smije biti niti nikakvog razgovora. Kaj su komunjare sijali, to ce i zeti.

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
12:43 30.05.2015.

milanović se izgubio,,, nisu došli njegovi hdz-ovci nema ni njega .... ne zna jadan kud bi otac mu je ušao u hdz 1992 .... crvendaći preletači

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije