Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sve prednosti sveučilišne diplome

Libertas sveučilište
Foto: Promo
1/8
PR
Autor
PR članak
17.03.2017.
u 10:10

Ponekad se možda čini kako su napredak tehnologije i mogućnosti online poslovanja u drugi plan bacili formalnu edukaciju. Mladi milijunaši koji nerijetko odustanu od školovanja mogu zvučati kao odlična inspiracija, ali lako je zaboraviti da na jednog Zuckerberga dolaze stotine tisuća onih koji bez uspješnog startupa i diplome u ruci mogu birati samo između slabo plaćenih poslova koje ne žele raditi, gubeći pritom motivaciju za bilo što drugo. No fakultetska diploma nije samo put do više novca (koji vam nitko ionako ne može garantirati), već i prilika da obogatite svoj život novim kulturološkim iskustvima koja će vas pratiti čitav život.

Upravo se na fakultetu stvaraju prijateljstva koja prerastaju u poslovnu suradnju, a alumni programi daju im dodatnu dimenziju stvaranjem uspješne tradicije. Bez obzira na znanje koje posjedujete, neke ugledne kompanije neće vas ni uzeti u razmatranje ukoliko nemate sveučilišnu diplomu. Ona im pokazuje kako znate što želite – u određenom trenutku svog života odlučili ste se obvezati na nekoliko godina učenja i usavršanja i u tome ste uspjeli. Poslodavci koji traže predanost to itekako znaju cijeniti. Dođe li ikada do izbora između dvaju kandidata koje imaju iste vještine i iskustva, a jednog od njih izdvaja posjedovanje formalne diplome, nije teško zaključiti tko će imati prednost. No poanta visokog obrazovanja nije da završite „bilo što, tek toliko“...

Foto: Promo

Libertas – prvo privatno međunarodno priznato hrvatsko sveučilište

Među deset ustanova koje provode sveučilišni program, Libertas se izdvaja kao jedino u privatnom vlasništvu čija diploma vam otvara mnoga vrata na međunarodnom nivou. Sastoji se od četiri fakulteta (za međunarodne odnose i diplomaciju, za međunarodno poslovanje i ekonomiju, za zdravstvene znanosti i za film i scenske umjetnosti) i Poslovne škole, a nudi sve od preddiplomskih do doktorskih programa. Sveučilište Libertas provodi sveučilišne i stručne studije, ali omogućuje i prohodnost između njih.

Tako osoba koja je završila stručni studij može nastaviti studij na diplomskom studiju i obrnuto. Velika se pažnja polaže na stručno osposobljavanje, pa je tako u izgradnji i hotel „Le Premiere“ u vlasništvu ovog sveučilišta, na kojem će polaznici studija za hotelski menadžment imati priliku u praksi primijeniti sve suvremene svjetske trendove u hotelijerstvu. Ovaj hotel bit će i odličan dodatak turističkoj ponudi grada Zagreba, a profilirat će se kao luksuzni poslovni hotel čije očekivano povezivanje u međunarodnu hotelijersku mrežu otvara vrata studentima i za praksu u inozemstvu.

Zašto odabrati Libertas?

Zapošljivost Libertasovih studenata prelazi 95%! Vrijednost diplome očituje se u prepoznavanju od strane domaćih i stranih poslodavaca, kao i mogućnosti nastavka obrazovanja na drugim poslijediplomskim studijima. Svaki student može sukladno svojim interesima i željama slušati i polagati kolegije na drugim studijskim programima, što će mu biti evidentirano u dodatku diplome uz pripadajući broj ECTS bodova. Uz studij na hrvatskom jeziku u Zagrebu, postoji mogućnost slušanja semestra u Dubrovniku na engleskom jeziku. Libertasovi studenti imaju sva prava kao i studenti na državnim sveučilištima, uključujući i popularnu X-icu. Svi studenti u svakom trenutku imaju i podršku Libertasovog Psihološkog savjetovališta za studente, a kroz Centar za karijere svi maturanti mogu se upoznati s radom sveučilišta čak i prije upisa. Najboljim studentima omogućeno je obavljanje stručne prakse u nekima od najboljih poduzeća u Hrvatskoj, a svi imaju priliku učlaniti se i u Sportsku udrugu koja provodi aktivnosti i natjecanja na velikom broju sportskih natjecanja.

Foto: Promo

Svi zainteresirani za međunarodna studentska iskustva mogu se prijaviti za sudjelovanje u Erasmus+ programu, koji obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative EU u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Studentima je na raspolaganju i Studomatic, osobni studentski portal preko kojeg se mogu prijaviti i odjaviti ispiti, vidjeti ocjene, pregledavati termini ispitnih rokova, komunicirati s nastavnicima i još mnogo toga.

Iskusni i renomirani predavači

Sveučilište Libertas je znanstvena organizacija upisana u Upisnik znanstvenih organizacija. Kroz Centar za znanstveno-istraživački rad i izdavačku djelatnost organizira međunarodne znanstvene konferencije i izdaje publikacije znanstvenih radova, a redovito se provode i temeljna, primijenjena i razvojna istraživanja iz kojih proizlaze originalna znanstvena djela koja pridonose znanju, razvoju društva i gospodarstva. Kako bi studentima približili aktualne gospodarske i akademske teme, sveučilište organizira brojne tribine i gostujuća predavanja vodećih hrvatskih i svjetskih stručnjaka. Uz hrvatske ministre i istaknute dužnosnike, na Libertasu su gostovali i predstavnik UNHCR-a Terence Pike, bivši veleposlanik Švedske u Hrvatskoj Sune Danielsson, Lord Jack McConnell, bivši škotski premijer, Janice McCormick koja je vodila doktorske studije na Harvard Business School kao i brojni drugi. Tu su i stalni profesori i suradnici poput profesora Petra Turčinovića koji svojim angažmanom samo potvrđuju kvalitetu programa. Sveučilište Libertas u svom radu surađuje i s organizacijama poput Hrvatskog olimpijskog odbora, te redovito organizira stručne konferencije. Jedna od njih je i nedavno održana međunarodna „Tourism and development 2016: Urban Environments“ konferencija, dok nas u svibnju 2017. očekuje LEAP Summit za kojeg Libertasovi studenti imaju 30% popusta prilikom kupovine ulaznice.

Svoje povjerenje Libertasu su poklonile i brojne poznate osobe poput Marka Arapovića i Josipe Pavičić, koja je oduševljena idejom cjeloživotnog obrzovanja i mogućnošću da nakon diplome ostvari toliko željenu karijeru u hotelskom menadžmentu.

Studiji i programi Libertas međunarodnog sveučilišta

PREDDIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJI
Međunarodni odnosi (diplomacija)
Međunarodno poslovanje
Studij glume
Fizioterapija (u pripremi)

PREDDISPLOMSKI STRUČNI STUDIJI
Poslovna ekonomija
Turistički i hotelski menadžment
Menadžment poslovne sigurnosti
Menadžment športa i športskih djelatnosti

Foto: Promo

DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ
Međunarodni odnosi i diplomacija

DIPLOMSKI STRUČNI STUDIJ
Menadžment unutarnje i međunarodne trgovine
Menadžment bankarstva, osiguranja i financija
Turistički i hotelski menadžment

POSLIJEDIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ
Međunarodni odnosi (doktorski)
Menadžment kvalitete u zdravstvu (specijalistički)

PROGRAMI CJELOŽIVOTNOG OBAZOVANJA
Voditelj poslovnice u turističkim agencijama
Cost-Benefit analiza (CBA) za EU projekte

www.libertas.hr

Želite prijaviti greške?