Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve više pritužbi

Kontrolori HRT-a špijunirali stanare kroz prozor da otkriju imaju li TV

HRT zgrada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.04.2015.
u 21:39

Čini se da je sve više pritužbi baš na kontrolore HRT-a i načine na koji prikupljaju podatke

Nevjerojatni su načini kojima kontrolori HRT-a provjeravaju tko posjeduje prijemnike, pišu 24 sata. U jednom slučaju su došli  u dvorište i navirivali se kroz prozore. Djeca su bila sama i preplašila se misleći da lopovi obilaze kuću.

"Raspitivali su se u selu, a stariji ljudi otvoreno su razgovarali sa strancima i svašta ispričali. Tog prvog dana nismo bili doma, nego su djeca bila sama. Otvorili su im vrata iako znaju da ne smiju, a oni su se navirivali unutra i vidjeli televizor. Kad su ponovno došli, znali su svašta o nama", rekla je ogorčena žena iz okolice Zagreba.

Čini se da je sve više pritužbi baš na kontrolore HRT-a i načine na koji prikupljaju podatke. U HRT-u tvrde da njihovi kontrolori imaju iskaznice i da su se dužni predstaviti, ali iz Agencije upozoravaju na mogućnosti prevara.

U HRT-u tvrde da je sve po zakonu.

"Kontrolori su ovlašteni za provedbu Zakona o HRT-u u segmentu pristojbe te u skladu sa svojim ovlastima provode nadzor. Ne ulaze u kućanstvo bez dozvole vlasnika, nego svoje zadatke obavljaju opažanjem.", objasnili su za 24sata s HRT-a i dodali da kontrolori imaju pravo tražiti osobne podatke te ih koristiti za kontrolu i naplatu RTV pristojbe.

Cijelu priču pročitajte OVDJE.

>> Ako ste vlasnik vozila, morate plaćati pristojbu HRT-u

Ključne riječi

Komentara 38

EK
ekoeko11
22:16 25.04.2015.

Nek im reklame plaćaju pretplatu, a mogu i partijski moćnici koji kontroliraju medije. Kad ne plaćam vodu, zatvore mi vodu, kad ne plaćam struju, isključe mi struju, pa nek mi isključe i odašiljač na Sljemenu.

DU
Deleted user
22:44 25.04.2015.

Kad nisam doma, djeci sam pripremio solnu kiselinu sa štrcaljkom..i imaju naređenje da nikome ne otvaraju...ukoliko i otvore..postoji solna kiselina.a kad sam ja doma...kontrolirati će samo odjele po zagrebačkim bolnicama jer ga niti Bog više neće sastavoti...a ima me dosta ! :)))

GR
grgaman
22:34 25.04.2015.

Zapadno srpskoj televiziji treba promijeniti naziv i ukinuti pretplatu neka se bore na trzistu kao i osostali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije