Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronalazak nestalih

Svatko ima pravo na istinu o svojim najbližima

Foto: PR FOTO
1/4
25.05.2016.
u 17:02

Naglasili su kako cilj udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja nije traženje odgovornih za to što u proteklih dvadeset i pet godina nisu pronađeni njihovi najmiliji, već je cilj pronalaženje rješenja koja će dovesti do rasvjetljenja njihovih sudbina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnike Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.  

Tijekom sastanka predstavnici Saveza upoznali su Predsjednicu Republike sa svojim aktivnostima, koje provode sami i u suradnji s Ministarstvom branitelja, te s prijedlozima za unapređenje tih aktivnosti na dobrobit njihova članstva. Predsjednicu su upoznali s preprekama i problemima s kojima se susreću, među kojima je najveći naglasak stavljen na nedostatak informacija.

Naglasili su kako cilj udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja nije traženje odgovornih za to što u proteklih dvadeset i pet godina nisu pronađeni njihovi najmiliji, već je cilj pronalaženje rješenja koja će dovesti do rasvjetljenja njihovih sudbina. Zahvalili su predsjednici Grabar-Kitarović na podršci te je zamolili za jaču međunarodnu podršku koja može pridonijeti pronalasku i identifikaciji te bržem rješavanju problema nestalih.

Predstavnici Saveza udruga složili su se s predsjednicom Grabar-Kitarović kako trebaju zajedno raditi na okončanju procesa pronalaska nestalih iz Domovinskog rata. Naglasili su kako svatko ima pravo na istinu o svojim najbližima. Način kako se to može postići jest stalno podsjećanje domaćih i međunarodnih institucija te javnosti kako je pitanje nestalih osoba najveće neriješeno humanitarno-pravno pitanje i najteže nasljeđe Domovinskog rata.

>> Grabar-Kitarović o opozivu Karamarka: Na Mostu je da odluči kako će se postaviti

Komentara 3

DU
Deleted user
17:38 25.05.2016.

To su samo blage rijeci "utjehe" Da se hoce nesto napraviti moglo bi se. Bilo je obecano da ce to biti jedan od preduvjeta za Serbiu za EU clanstvo. Udruge bi trebale biti glasnije i protestirati tamo gdje treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije