Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.11.2014. u 12:00

Suspenzijom je Bandić “persona non grata” u uredima Grada Zagreba

Ako se i kad se aktivira suspenzija zagrebačkog gradonačelnika, njegova zamjenica Sandra Švaljek postaje vladarica Zagreba sa svim pravima i odgovornostima gradonačelnika. Dosad je formalno radila po nalozima Milana Bandića i on je za sve odgovarao.

Sa suspenzijom Bandić u kaznenopravnom smislu postaje “persona non grata” u uredima Grada Zagreba i pod prijetnjom povrata u zatvor ne smije ništa raditi. Da je bolestan, mogao bi komunicirati sa suradnicima i svjedocima, ali on će imati zabranu svih aktivnosti pa ni to neće smjeti. Ostaje mu plaća i gola funkcija bez ovlasti, možda i do kraja procesa, pa i mandata. Presedan koji je kod Marine Lovrić Merzel otvorio Ustavni sud, kad to zakonodavac nije učinio, može se podvesti pod “druge razloge spriječenosti” iz Zakona o lokalnoj samoupravi. Zamjena sa Švaljek, također izborom građana, kompromisno je rješenje između poštovanja demokratske volje Zagrepčana i šireg interesa da se bez ometanja provede istraga. Tko će to nadzirati?

Sam Bandić se izlaže riziku da će netko registrirati nepoštovanje odluke suda i to podastrijeti sudu kao dokaz potrebe za strožom mjerom opreza.

>>Što znači da Bandić neće smjeti obnašati dužnost gradonačelnika

>>Bio sam nesretan zbog Lovrić-Merzel, ali neću reći da sam sretan zbog Bandića

Komentara 5

Avatar wratnik
wratnik
17:40 15.11.2014.

cmarec.franjo Francuski kraljevi su izgradili Versail, toje istina - a stase ono dogodilo 1790-93? Svakom je u prirodi da radi sto hoce, ali ne dokle hoce. Travani, i Autobusi nisu za komentiranje - jer ih se nemoze graditi pedeset godinadina starim nacrtima. A sve ostalo spada u tok vrijemena.

CF
cmarec.franjo
16:16 15.11.2014.

Nije bitno što je i tko Milan Bandić ! I drugi su i raspolažu našim novcima pa što su oni napravili ??? A BAndić je i sa klipovima pod nogama , koje su mu podbacivali i lijevi i desni ipak nešto napravio !!! E sad pitate što ?? . , ja osobno imam kanalizaciju i plin i uvjek zimi ćistu cestu a nisam mu intimus ni kum a nisam ni kumek !! Možda i jesam kumek sa fakultetom !! Napravio je i gluposti ali pitam ja Vas poštovani : prvo tko od Vas može prvi baciti kamen ( tko je toliko pošten ?? ) , drugo usporedite ga sa bilo kojim politićarem u zadnjih dvadeset godina ( osim sa Kardinalom Kuharićem , vjerska osoba ali i politićar - i njemu ćete naći manu ????? ) pa recite tko je za zvoj grad ili lijepu našu ućinio išta ??? Da dragi moji izazivam polemiku i diskusiju a ne osuđujem nikoga ! Pa recite jeli se vozite u boljim tranvajima nego prije , ? Autobusima ? Hoće li netko odnjeti Domovinski most u Austriju , Njemačku ili u Hercegovinu ???? Ili stajališta ili wc -e od milijun kuna ? A što se tiće fontana , znate kad su francuski kraljevi radili Versai i fontane oko njega bila Vam je ekonomska ekspanzija u Francuskoj i da , nije bilo gladnih jeli su svi ali nekvalitetno što kaže naš vrli reformator uvaženi premijer Milanović !!! I što sad treba Bandića u buksu ?? Koliko jos u ovoj zemlji ima lopova pitam ja Vas ??? I jeli više kriv onaj koji ukrade a toliko je kumek ( isprićavam se svim mojim kumekima ) , da nezna sakriti ili onaj koji ukrade a naši sveprisutni moralisti i dušebrižnici nikad ne saznaju za njega ???? E da još jedno pitanje ? Zašto nitko ne kaže dali je i koliko poreza i doprinosa platio gosp Todorić i sva njegova poduzeća koliko kasni ??? I sa kolko odgode plaća domaće dobavljaće , već 25 godina i po ćemu je on gore spomenuti poduzetnik bolji i pošteniji od Bandića ???!!!! A svaki pošteni ?? I nadobudni ekonomist će Vam reći da je to što je stekao u najmanju ruku upitno MORALNO !! Pozdrav drugarski i da Vas ćujem drugovi kumeki , hercegovci i svi ostali !!!???????

Avatar ErnestOne
ErnestOne
14:54 15.11.2014.

Kako se ovoga nitko nije sjetio ranije,, već smo mogli izaći iz krize odavno. Onih 300 + tisuća ljudi na burzi ni jedna vlada ne uspjeva zaposliti jer za njih nema radnih mjesta, evo riješenja,, ako im nemožemo stvoriti radna mjesta dajmo im samo nazive radnih mjesta i plaću i stvar je riješena. Čak im nemoramo ni braniti da rade i nemoramo ih kontrolirat da slučajno ne rade potajno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije