Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krstičević predlaže

Svaka će vlada morati osvježiti strategiju nacionalne sigurnosti

13.04.2017  Zagreb- Ministar obrane RH, Damir Krsticevic. uz haubicu PzH 2000. Photo: Boris Scitar/Vecernji list
Foto: Boris Ščitar/Vecernji list
20.04.2017.
u 06:45

Želimo izgraditi sustav domovinske sigurnosti koji mora biti temeljen na načelima poštovanja ljudskih prava, solidarnosti, dijaloga, tolerancije – objašnjava ministar.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević jučer je u Saboru pred članovima triju odbora te izaslanstvom u Parlamentarnoj skupštini NATO-a predstavio nacrt prijedloga strategije nacionalne sigurnosti koja bi se trebala izglasati najkasnije u srpnju. Nova strategija, u odnosu na staru koja je zastarjela i ne odgovara novim izazovima i rizicima, donosi nekoliko novih stvari.

– Želimo partnerstvo za sigurnost kao hrvatski odgovor na ugroze i rizike s kojim jae hrvatsko društvo suočeno. Želimo izgraditi sustav domovinske sigurnosti koji mora biti temeljen na načelima poštovanja ljudskih prava, solidarnosti, dijaloga, tolerancije – objašnjava ministar.

Razvoj strategije nacionalne sigurnosti kontinuirani je proces koji neće završiti tim dokumentom, pa zato strategijom predlažu da svaka vlada na početku mandata ima zadaću da u suradnji s predsjednikom ažurira i predloži novi dokument koji mora usvojiti Sabor. Krstičević ističe da se Hrvatskoj više ne smije dogoditi da 15 godina nema novi dokument u skladu s izazovima vremena. Uvodi se i obveza da Vlada jednom godišnje izvijesti Sabor o provedbi strategije nacionalne sigurnosti.

>>Predstavljeno najmoćnije oružje Hrvatske vojske

>>Naši časnici na obuku će u Izrael, a u Zadru će njihovi piloti učiti letjeti kanaderima

Komentara 3

DU
Deleted user
12:40 20.04.2017.

gospodine ministre obrane zasto ste militarilizirali morh na svim kljucnim mjestima sjede djelatne vojne osobe koje glume sluzbenike zasto ste dopustili da se sluzbenici koja glumi brigadirku pecek jasni isplatili 38000 kn brutto za sijrcanj i veljacu za prekovremene satete ona zlorabi i informaticki dodatak koji joj se placa 1700 kn netto svaki mjesec a nezakomote su obje isplate o kakvoj domovinskoj sigurnosti pricate uvedite i sprovedite obicne zakone u morhu a strategiju necega moze napisati svaki pismeni covjek.hvala

AP
apolon
09:31 20.04.2017.

Svaka vlada mora osvježiti strategiju nacionalne sigurnosti i ono najbitnije "u skladu s izazovima vremena" ali upravo pred ovom stoji ključ vremena ...ugroze će se pojaviti kao posljedica raspada EU a nitko ne zna točno s koje strane.Zato je vrlo s koje strane.Zato je vrlo bitno da se Hrvatska naoruža suvremenim ofenzivnim oružjem!

TP
tugomir.pokas
10:31 20.04.2017.

Jadna je zemlja u kojoj je ovakav ministar stalno na naslovnicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije