Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.09.2014. u 12:00

Zbog toga što sustav ne funkcionira, umjesto državnim financijama moram se baviti operativnim poslovima, a to bi trebali rješavati moji pomoćnici i zamjenik, jada se ministar Lalovac

Jadi mladog ministra financija

Boris Lalovac, ministar financija, javno se požalio da radi „operativne poslove na tako niskim razinama“ kao nijedan ministar na svijetu. „Zbog toga što sustav ne funkcionira, umjesto državnim financijama moram se baviti operativnim poslovima, a to bi trebali rješavati moji pomoćnici i zamjenik“, jada nam se ministar Lalovac kao da smo mi ustrojili njegovo ministarstvo i odabrali mu pomoćnike. Ako mu sustav kojem je na čelu ne valja, neka pomoć potraži od svojih savjetnika, jer upravo u Ministarstvu financija Globus je pobrojio čak 491 savjetnika.

Ima se, može se

Zmajlović se seli u stakleni toranj za 6,3 milijuna kuna

Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i prirode, zakazao je za početak listopada prvi krug selidbe Ministarstva u luksuznu poslovnu zgradu Zagreb Tower. Na novu lokaciju, piše Slobodna, seli se 620 djelatnika Ministarstva, Agencije za zaštitu okoliša, Državnog zavoda za zaštitu prirode i Fonda za zaštitu okoliša, a najam 9400 četvornih metara na osam katova staklenog tornja porezni obveznici godišnje će plaćati 6,3 milijuna kuna. Preseljenjem u Zagreb Tower Ministarstvo je definitivno odustalo od ideje bivše ministrice Mirele Holy da se ono preseli u bivšu tvornicu duhana koja je u državnom vlasništvu, a čija bi adaptacija bila jeftinija od dvogodišnjeg najma Towera.

Poduzetnički duh

Turistima htio naplatiti 300 kuna za školu picigina

Mihovil Rismondo, aktivist udruge Split Sport Open, došao je na zanimljivu poslovnu ideju. Gostima je namjeravao ponuditi novi turističko-rekreativni sadržaj – školu picigina. Zainteresirani bi, pomislio je Rismondo, mogli na plaži Bačvice uz cijenu od 300 kuna po satu dobiti poduku iz ove popularne igre. Ideju su po kratkom postupku minirali aktivisti Ekološkog društva „Picigin Bačvice“, koji su gostima ponudili besplatnu poduku iz bacanja po plićaku pa se Rismondo povukao.

Logičan potez

Lovrić Merzel ‘kaznila’ se radom za opće dobro u Saboru

Marina Lovrić Merzel, saborska zastupnica, čvrsto se drži definicije da je politika rad za opće dobro. U zemlji gdje se i zatvorska kazna može zamijeniti radom za opće dobro logično je da se iz pritvora ode ravno u Sabor.

Komentara 7

Avatar Idler 3
Idler 3
13:12 18.09.2014.

Vrlo jednostavno, njih 488 je zaposleno po partijsko-rodijačkoj liniji, a preostala 3 po znanju i stručnosti....kak i u svim drugim institucijama !!!

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
13:29 18.09.2014.

...neka ništa ne radi... imat ćemo manju štetu...

Avatar zabadalo5
zabadalo5
14:50 18.09.2014.

Sigurno ima još SDP-ovaca i HNS-ovaca koje moraju negdje ugurati, za Lalovčeve savjetnike po mogućnsoti, jer ih izgleda nema dovoljno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije