Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preletjela preko mosta

Suprug tvrdi: Moja Maja vrlo je spor vozač. Ona nikad ne luduje po cesti

most
Foto: Screenshot Youtube
1/5
01.10.2014.
u 13:35

Nije ona sklona nikakvim vratolomijama ni razvijanju brzina na cesti. Pa na taj se most s murterske strane ulazi gotovo pod kutom od 90 stupnjeva, kazao je Marko Skračić

Kaskaderski skok 58-godišnje Murteranke Maje Skračić, koja je prekjučer ujutro u Tisnom s Peugeotom preletjela pokretni most, danas je komentirao i njen suprug.

– Supruga mi je, zapravo, vrlo spor vozač. Nije ona sklona nikakvim vratolomijama ni razvijanju brzina na cesti. Pa na taj se most s murterske strane ulazi gotovo pod kutom od 90 stupnjeva. Pokušajte zamisliti kako bi cijela priča završila da je uletjela brzinom od 80 kilometara na sat na most koji je izdignut dva i pol metra od svoje baze – kazao je suprug Marko Skračić Slobodnoj Dalmaciji.

Pojasnio je da mu supruga još nije svjesna što se dogodilo te da je u šoku. Ponovio je samo da ju je u tom trenutku sunčeva svjetlost tukla pravo u oči. Da su njegove riječi najvjerojatnije istinite, potvrđuje i mišljenje dr. sc. Zdravka Perana, stalnog sudskog vještaka za promet i hrvatskog člana Europskog tima prometnih stručnjaka. Peran ocjenjuje da je pomična strana mosta u trenutku preleta bila odignuta od statične do jednog metra.

– Vodeći računa o oštećenjima na vozilu i o tome da nisu ozlijeđene ni vozačica ni suputnica, mogu kazati da brzina kretanja nije premašivala 50 kilometara na sat. Skloniji sam pretpostavci da je kazaljka brzinomjera pokazivala 40 kilometara na sat. Da je gospođa vozila sporije, ne bi bilo dobro jer bi se vozilo vjerojatno prevrnulo. Također, da je vozila brže, Peugeot bi odletio u kafić. Dogodila se, za sve najbolja moguća situacija. Vozilo je udarilo o kolnik, palo na kotače i poskočilo. Zato nije došlo do oštećenja – kazao je Peran.

>>Pogledajte kako je vozačica autom preletjela preko mosta u Tisnom

>>Halo, policija? Autom sam preletjela preko mosta jer me sunce zaslijepilo

Komentara 3

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
15:13 01.10.2014.

"Kaskaderski skok 58-godišnje Murteranke Maje Skračić, koja je prekjučer ujutro u Tisnom s Peugeotom preletjela pokretni most, danas je komentirao i njen suprug." _____________________________________________________________________________________________________________ Ne vidim nikakvo "prelijetanje" pokretnog mosta. Naprotiv, vozačica vozi pokretnim mostom koji je već dijelomično podignut.t. Došavši do ruba već djelomično podignutog pokretnog mosta, vozilo pada na kolnik.

DU
Deleted user
14:45 01.10.2014.

Mnogo toga suprug o Maji ne zna.

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
16:02 01.10.2014.

Ovdje nekoga treba kazniti, nekoga zaduženog za regulaciju i sigurnost prometovanja preko mosta. I ovakav slučaj traljave "signalizacije i regulacije" nije iznimka već, na žalost, pravilo u Hrvatskoj. Naime, rampa je spuštena, ali rampa je široka 2-3 metra i zatvara samo jedan kolnički trak, onaj desni, dok lijevi ostaje slobodan. Žena je ušla lijevim trakom na most i dogodilo se što se dogodilo. Da, žena bi trebala znati da se ne vozi suprotnim trakom, ali da je rampa bila 6 metara široka ona ne bi ušla na most. Dat ću vam sličan primjer. jedne godine bio je visoki vodostaj Save pa su pustili vodu na odteretni kanal koji služi za te svrhe, a inače preko kanala se na par mjesta prometuje. Kanal koji je inače ravnica, ima nasip podignut s lijeve i desne strane pa se u prilazu preko nasipa penješ pa spustiš i voziš 200 metara po ravnome (rekli bi kroz kanal) i opet se penješ preko nasipa i spustiš i nastavljaš dalje. Uglavnom, situacija je bila tkava da je jesen, dan je sve kraći, a na vrhu nasipa postavljena samo jedna rampa i to na pola ceste, na desni kolnički trak. Išao sam vidjeti iz znatiželje. Zamislite da netko nije upoznat sa stanjem da je voda (dubina 2-3 metra) puštena kroz kanal i vozi noću, svjetla automobila obasjavaju rampu tek kad dođe na vrh nasipa, može misliti da je rupa na cesti i zaobilazi rampu, ne može niti vidjeti da je voda ispod njega dok vozilo ne počne spuštati s nasipa, a tada već može biti kasno. Ovo govorim zbog situacije kad je cesta zapriječena rampom zbog životno opasnih situacija, onda mora biti zapriječena cijelom širinom ceste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije