Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponudio pomoć

Šuker u Gunji: Trnci me i sada prolaze

gunja
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/8
31.07.2014.
u 15:45

Predsjednik HNS-a Davor Šuker danas je automobilom došao do stadiona gdje je predstavnicima kluba obećao konkretnu pomoć

Za razliku od obilaska stadiona NK Jadrana u Gunji od prije nekoliko tjedana, kada je do stadiona došao u ribarskim čizmama hodajući kroz vode Save koja je poplavila selo, predsjednik HNS-a Davor Šuker danas je automobilom došao do stadiona gdje je predstavnicima kluba obećao konkretnu pomoć.

- I sada me trnci prolaze kada se sjetim kako je sve to izgledalo i kada je stadion izgledao kao vaterpolo igralište. Možemo poručiti u ime HNS-a da ćemo sve pregledati, zabilježiti i pomoći da se nogometna infrastruktura u Gunji obnovi i da se ovdje ponovno može normalno trenirati i igrati - rekao je Šuker. U obnovi stradalih stadiona Šuker računa na sredstva FIFA-e i UEFA-e kojima se moraju prethodno poslati konkretni podaci i projekti. Radi toga su stradale stadione već počeli obilaziti inženjeri koji bilježe nastale štete i što se sve mora napraviti. Igralište NK Jadrana bilo je preko dva metra pod vodom pri čemu je stradao travnjak, tribina, službene prostorije, svlačionice, dresovi... Šuker je rekao kako očekuje da bi do kvalifikacijske utakmice u Osijeku s Azerbajdžanom, 13. listopada, svi potrebni radovi trebali biti precizirani i kada bi se moglo početi raditi. Planirano je da dan ranije veterani vatrenih odigraju jednu prijateljsku utakmicu s veteranima poplavljenih sela.  Dodao je i da su hrvatski nogometni reprezentativci i HNS već pomagali stradalim područjima od poplava pa su tako pomoć uplatili Caritasu, Crvenom križu, NK Tomislavu (Cerna) i NK Jadranu.

- Osobno bih volio kada bi već sutra sve bilo gotovo, ali, realno, trebat će nam nekoliko mjeseci. Kako god bilo, učinit ćemo sve da pomognemo i da klinci opet ovdje treniraju i igraju. Hrvatski nogomet nisu samo Modrić, Mandžukić, Srna i drugi nego je to i baza koja je cijela Hrvatska. Možda će uskoro baš ovdje stasati neki novi Modrić, Mandžukić ili Srna - rekao je Šuker. Gunjanski nogometni klub natječe se u 4. HNL i svoje domaće utakmice igrat će u obližnjim Bošnjacima. Oni su i pored poplava koje su pogodile selo završili natjecanje u proteklom prvenstvu. Trenutno im gotovo svi igrači rade na sanaciji svojih stradalih kuća ili su pak angažirani na javnim radovima u selu. Čelnici kluba sigurni su da će se u Gunji ponovno igrati dobar i kvalitetan nogomet, ali i da im je potrebna pomoć jer sami ne mogu obnoviti stradalo igralište. Prilikom posjeta vrha HNS-a predsjednik NK Jadrana Hrvoje Lucić, inače i načelnik Općine Gunja, obećao je predsjedniku HNS-a da će na poklon dobiti ribarske čizme u kojima je hodao kroz vodu te da će one biti zapakirane i s mašnicom.

>>Milanović u Gunji: Prijavite sve ako sumnjate u neka pogodovanja

>>U Gunji započela obnova ambulante: Rušit će se 300-ak kuća?

>>Granični prijelaz Gunja od 1. kolovoza otvara se i za teretni promet

Komentara 3

OB
Objektivno...
17:37 31.07.2014.

Polk, bojim se da si u pravu... Ne vjeruj Šukeru ni kad oročene darove nosi

DU
Deleted user
16:31 31.07.2014.

ne smijem napisati svoje mišljenje,ne gine mi brisanje i opomena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije