Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Šuker:

'Ako bude predloženo, podržat ćemo osnivanje istražnog povjerenstva o Lozančiću'

Ivan Šuker
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
06.05.2016.
u 16:41

Osnivanje istražnog povjerenstva zatražili su Hrvatski laburisti, koje Šuker naziva "trbuhozborcima SDP-a

Predsjednik Kluba HDZ-ovih zastupnika Ivan Šuker izjavio je kako će HDZ podržati osnivanje istražnog povjerenstva koje bi trebalo istražiti tvrdnju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je razriješeni ravnatelj SOA-e bio osobni obavještajac bivšeg premijera Zorana Milanovića.

Osnivanje istražnog povjerenstva zatražili su Hrvatski laburisti, koje Šuker naziva "trbuhozborcima SDP-a". "Mi se ne bavimo istražnim povjerenstvom, predsjednica sigurno nije dala napamet izjavu. Nemamo ništa protiv toga, zašto bismo imali, to je demokratsko pravo. Kao što su oni nekada podržavali naša izborna povjerenstva, ako bude predloženo ne vidim razloga da bi se mi tome sad suprostavili", rekao je Šuker novinarima u Saboru.

Pitanje vjeruje li više predsjednici ili premijeru Tihomiru Oreškoviću, koji je rekao kako nije vidio dokaze da je Lozančić kršio zakon, Šuker je nazvao smiješnim. "Ja mogu vjerovati ili ne vjerovati na temelju argumenata, ja sam čovjek koji raspravlja na temelju argumenata, nisam čovjek koji raspravlja bez argumenata, niti pričam hipotetski", kazao je.

HDZ-ov partner Most nije, međutim, sklon osnivanju istražnog povjerenstva. "Već mjesecima traje ta trakavica oko obavještajnih službi. Mi bismo voljeli da se to završi i mislimo da i građani od nas očekuju da se manje bavimo obajveštajcima, špijunima i ne znam čime, nego da se bavimo gospodarstvom", kazao je Mostov zastupnik Miroslav Šimić.

Na pitanje znači li to da nema potrebe za istražnim povjerenstvom, odgovorio je potvrdno te dodao kako Most neće podržati osnivanje povjerenstva niti sudjelovati u njegovu radu.

>>Šimić: Interesnim skupinama prvo je u ineteresu da Most bude što slabiji, na tome se radi

Komentara 4

MI
Mimizo
17:32 06.05.2016.

da je muljanović u pravu uf kako bi reagirao odmah bi u sdp u sazvao konferenciju i tužili bi presjednicu za lažne optužbe ali on zna da je ona u pravu pa tek reda radi zaprijetio sa povjerenstvom samo dajtete da se već jednom komunisti za sva vremena dovedu pred lice pravde

Avatar mister.N@
mister.N@
16:59 06.05.2016.

ajde ako se usudite napravite to haha

NY
no_yes
21:45 06.05.2016.

Ovo treba izvesti na čistac. No, istražno povjerenstvo čine ljudi istih tih ekipa pa možemo očekivati pituranje javnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije