Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Produljenje procesa

Sudsko vijeće produljilo suđenje Perkoviću i Mustaču za dodatnih 15 ročišta

Josip Perković Zdravko Mustač
Foto: DPA/PIXSELL
11.02.2016.
u 14:33

Sudsko vijeća pod predsjedanjem suca Manfreda Daustera donijelo je odluku o produljenju procesa, s tim da bi posljednja dva ročišta trebala bi biti održana 1. i 2. kolovoza. Do sada je kao posljednje ročište bilo predviđeno 15. svibnja.

Sudsko vijeće u procesu koji se pred Visokim zemaljskim sudom u Muenchenu vodi protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača zbog sumnje u počinjeno kazneno djelo pružanja pomoći u ubojstvu hrvatskog emigrantskog političara Stjepana Đurekovića 1983. u Wolfratshausenu pored Muenchena produljilo je ovo suđenje za dodatnih 15 ročišta s predviđenim završetkom procesa 2. kolovoza ove godine.

Sudsko vijeća pod predsjedanjem suca Manfreda Daustera donijelo je odluku o produljenju procesa, s tim da bi posljednja dva ročišta trebala bi biti održana 1. i 2. kolovoza. Do sada je kao posljednje ročište bilo predviđeno 15. svibnja.

Sudsko vijeće je već nekoliko puta dosad produljivalo suđenje koje je počelo 17. listopada 2014. i  trebalo biti okončano sredinom travnja 2015.

Dosadašnji proces suđenja je između ostalog karakteriziran čestim nepojavljivanjem svjedoka i ulaženjem novih spisa u proces, što je iziskivalo dugotrajne postupke prevođenja i vrednovanja, što je opet utjecalo na produljenje postupka.

Sljedećeg tjedna u utorak bi video-vezom iz Zagreba trebao svjedočiti i prvi potpredsjednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko.

>> Đureković kao suradnik BND-a stekao "pozamašno bogatstvo" 

>> Svjedok Bandić nema informacija o otmici Lasića

Komentara 10

BA
barbaizamerike
15:04 11.02.2016.

Lustraciju hocemo

GU
General_U
14:37 11.02.2016.

ovo su anifašisti u hrvatskoj, u uljuđenim državma su na optuženičkim klupama za svoja nedjela,hoće li milanovć nešto reći u obranu ovih antifašista u makarskoj.

MI
Mimizo
15:39 11.02.2016.

lustracija i registar agresora pa da vidimo tko će biti protiv registra agresora oni isti koji su po svaku cijenu objavili registar branitelja onda bi se skroz razotkrili možda bi se neki tamo prepoznali kao grčić i još neki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije