Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Ivanković

Suđenje u kojem nije smjelo biti pogreške!

ivo sanader
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
28.07.2015.
u 21:15

Javnost je, nakon tolikih priča o krađama, željela zadovoljštinu, no (još) je nije dobila

Postoji li suđenje i presuda u kojima nije smjelo biti pogreške, onda je to “kapitalno” suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu. I od svih njegovih suđenja dogodi se da padne ono politički najvažnije, za afere Hypo i Ina – MOL. Odlukom Ustavnog suda koji je pronašao sijaset proceduralnih i drugih pogrešaka u odlukama i obrazloženjima Županijskog i Vrhovnog suda RH pa će se suđenje morati ponoviti.

Uz ovu presudu bila je vezana cijela priča o korupciji u državnom vrhu, ratnom profiterstvu, putem nje se zazivala veleizdaja zbog štetnog ugovora s Mađarima... A sada, eto, Sanader nije imao profesionalno pa ni pravedno suđenje. No to smo već od početka znali jer nije bilo političara ni medija koji nisu Sanadera unaprijed okrivili.

Što se nedvojbeno onda “urezalo” u svijest svih u pravosudnom postupku. Kako će javnost, dakle, uvjerena da je Sanader “najkrivac”, dočekati ovakav rasplet? Pa s podsmijehom, gorčinom i ponekom psovkom zbog “lude zemlje Hrvatske”. Jednako kako je javnost bila sklona generaliziranju pa smatra da su u politici samo “lopine”, tako će sada po istom principu javnost tvrditi sve najgore o našem pravosuđu. Sumnje kojima je bio obasipan Sanader sada će se prebaciti na sudstvo. I tu se ne da mnogo učiniti. Javnost je nakon tolikih priča o krađama milijuna i rasprodajama nacionalnog blaga bez skrupula, prirodno, željela neku zadovoljštinu, da netko bude kažnjen. A toga (još) nema. Da, u ovom suđenju baš nije smjelo biti pogreške.     

>> Ukinute presude Ivi Sanaderu za Hypo i Ina-MOL

Komentara 16

MA
matejcro
07:29 29.07.2015.

Javnost je ocekivala zadovoljstinu iskljucivo zbog medija. Zbog vas i takvih kao sto ste vi koji trazite zrtve da uz jedan pravi naslov ljudima uvalite ostali šrot ispodprosječnih "novinara". Tražite žrtvu i iznad nje kružite poput lešinara, a kad neki veliki "gazda" da zeleno svjetlo za uništenje neke osobe sjurite se na žrtvu brzinom svjetlosti. U RH mediji optužuju i osuđuju. Bez obzira radilo se o Sanaderu, Mamiću ili nekom bezimenom čovjeku. Ne kažem da nije kriv, ali vi ste, gospodo "novinari" proizveli ovu farsu.

UZ
uzor10
22:05 28.07.2015.

Mogu suditi kako hoće kad nema sankcija a da se njima odbija od plaće zbog loše presude il da oni isplaćuju odštetu nakon propalog procesa sigurno se ne bi bahatili i sudili preko koljena.

ZB
zbuniceva
13:46 29.07.2015.

Svjetska kvaliteta Suda i pravosudnog sustava je ipak zauvijek dokazana na sudski dokazanom mitu koje je Sanader sudski dokazano primio a s blagoslovom suda parama nema ni traga ni glasa. Kao ni krunskom svjedoku Ježiću ponosnom vlasniku super uspješnog DIOKI-ja koji je te novce po vlastitom sudski potvrdjenom svjedočenju uredno primio i odnio u Švicu. Ja bi suca Turudića za Nobelovu nagradu za pravedno sudjenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije