Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbijene žalbe

Sud MUP-u: U roku 10 dana izručite Mustača Njemačkoj!

Zdravko Mustač
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
16.04.2014.
u 16:06

Odvjetnik koji zastupa Đurekovićevu udovicu, Siniša Pavlović, rekao je da postoji "teorijska mogućnost da Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu spriječi izručenje Zdravka Mustača Njemačkoj".

Županijski sud u Varaždinu danas je naložio MUP-u da Zdravka Mustača izruči Njemačkoj.

"Predaja mora biti izvršena bez odgode, najkasnije u roku od 10 (deset) dana po pravomoćnosti rješenja o predaji, koja pravomoćnost je nastupila 15. travnja 2014. godine", piše u priopćenju Županijskog suda u Varaždinu koji je danas dobio odluku Vrhovnog suda u kojem su odbijene žalbe državnog odvjetnika i Zdravka Mustača o izručenju Njemačkoj.

Postoji teorijska mogućnost da Europski sud u Strasbourgu spriječi izručenje

Njemačka je za Mustačem izdala europski uhidbeni nalog zbog pomaganja i poticanja na ubojstvo hrvatskog imigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine.

Odvjetnik koji zastupa Đurekovićevu udovicu, Siniša Pavlović, rekao je da postoji "teorijska mogućnost da Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu spriječi izručenje Zdravka Mustača Njemačkoj". Dodao je kako je sličan manevar izvela i obrana prije izručenja Josipa Perkovića, pišu 24sata. No, Pavlović ne vidi nikakve realne šanse, kao i u Perkovićevom slučaju, da se na taj način spriječi izručenje Zdravka Mustača.

>>HTV ne želi izručiti Mustača Njemačkoj

>>Vrhovni sud odbacio žalbe: Mustača izručujemo Njemačkoj!

Komentara 10

KA
kafka
16:22 16.04.2014.

Da li taj čovjek uopće ima pojma u kakvim je sve zločinima učestvovao? ?? Ili mu je to bio samo posao kao npr. naplata kazne za parkiranje.

XA
xaron
16:24 16.04.2014.

Sad možemo očekivati da vlada u Saboru pokrene Lex Mustac. Pa neće ga valjda izdati i pustiti da trune u Njemačkom zatvoru kao Perkovic.

TA
tamanitelj
16:21 16.04.2014.

Ode Mustač da pravi društvo Perkanu , tu može još pomoći drug Peđa on je stručnjak za pravo ali i za pivo,, moram dodati da bi bilo poželjno poslati i ostale udbaše koji su još na slobodi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije