Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDRUGA SUDACA

Suci žive samo od plaće koja im je pet puta rezana i sada je 8900 do 16.800 kn

Đuro Sessa
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
02.09.2014.
u 18:30

Golema većina plaćena je ispod prosjeka s obzirom na stručnu spremu, iskustvo i odgovornost

Udruga hrvatskih sudaca reagirala je na napise o enormnim plaćama sudaca navodeći da su plaće općinskih i prekršajnih sudaca 8900 kn, trgovačkih i upravnih 9700, županijskih 12.500, visokih 15.000 i vrhovnih sudaca 16.800 kn.

Golema većina plaćena je ispod prosjeka s obzirom na stručnu spremu, iskustvo i odgovornost. Ne mogu se baviti dodatnom djelatnošću, plaća im je posljednjih godina smanjena pet puta i 10 godina uskraćen im je niz zakonom priznatih prava, ističe UHS.

>> Plaće sudaca mora se štititi od samovolje

>> Ustavni suci plaćeni su manje od Vrhovnih sudaca, čije odluke također nadziru

Komentara 19

NV
novo vriijeme
19:06 02.09.2014.

Centralni obračun plaća nije zbrojio sve prihode nego samo jednu plaću na jednom mjestu. Da se zbroje prihodi honorara, članstva u upravnom odborima, dnevnica, troškova na službenim kreditnim karticama , troškova službenih vozila, službenih putovanja ovih 1000 doktora i sudacaca ne bi bilo ni među prvih 20 000 političara i direktora. ovo je čista huškačka priča. Zar nije prihod neograničena uporaba službenog automobila nekog ministra. Pa auto košta godišnje 20% prihoda jednog od ovih prvih 1000.

DU
Deleted user
18:53 02.09.2014.

Sve je kod nas naopako. Što ne vrijedi, što je loše, glupo, površno - diže se u zvijezde. Svaka bezveznjača od starletica do tzv. voditeljica (TZV jer nisu niti školovane niti znaju i primjenjuju pravila struke), raznih modnih mačaka i celebritya čini se da je važnija od rada, znanja, stručnosti i profesionalnost. Zamjena teza.

BE
belimo
22:28 02.09.2014.

Gospodo draga ako vam ne odgovara plača rješenje je jednostavno;promjenite poslodavca ili profesiju. Ima tko hoče raditi.Nikome u diplome ne piše: sudac. A koju to odgovornost imate i prema kome? Kada nešto gadno uprskate onda jedni druge branite i pozivatete se na neovisnost sudstva. Koliko je sudaca zbog nerada izbačeno sa posla? Koliko je sudaca Osuđeno zbog skandaloznih presuda koje su ponekad nasmijale a ponekad zgrozile javnost? Koliko je sudaca osuđeno zbog primanja mita? Sve to stane uglavnom na prste jedne ruke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije