Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJE SJEDNICE SENATA

Studenti najavili prosvjed: 'Nemojte dopustiti da Hrvatski studiji postanu odjel'

hrvatski studiji
Jurica Galoic/PIXSELL
16.01.2017.
u 21:24

Imali smo prilike u medijima pročitati da smo izmanipulirani od strane određenih političkih opcija i to smatramo uvredom, stoji u priopćenju.

Uoči sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu održat će se prosvjed studenata Hrvatskih studija. Razlog prosvjeda je odluka koju bi trebao donijeti Senat, a odnosi se na pokretanje postupka kojim bi se Hrvatski studij pretvorili iz centra u odjel.

Studenti okupljeni u inicijativu Studenti govore odlučili su prosvjedovati jer žele da njihova ustanova dobije status fakulteta i pitaju se zašto se ne radi na tome da ova institucija napreduje i razvija se

- Mi, studenti Hrvatskih studija, borimo se da naša ustanova nakon toliko godina dobije status fakulteta. Ponosni smo na svoj studij koji je dobio visoku ocjenu na provedenoj reakreditaciji. Sanjamo o tome da se na Hrvatskim studijima oforme i doktorski studiji kako bi na svom studiju jednog dana mogli i doktorirati. 

U ovome trenutku brine nas to što rektor koči cijeli proces i umjesto fakulteta nudi status odjela iako ne postoji niti jedna pravna zapreka da se odmah pokrene proces dobivanja statusa fakulteta. 

Zašto se u zemlji s izrazito niskom stopom visoko obrazovanih kreće u zatvaranje jedne visoko obrazovne ustanove umjesto da se aktivno radi na tome da ta ustanova još više napreduje i razvija se? Volimo svoju zemlju i želimo ostati u njoj i raditi, ali nas ovakvi postupci tjeraju prema traženju kruha u tuđini

Imali smo prilike u medijima pročitati da smo izmanipulirani od strane određenih političkih opcija i to smatramo uvredom jer nas politički obračuni ne zanimaju i jedini cilj za koji se borimo je da naši studiji koje volimo postanu fakultet, a ne da se degradiraju na razinu odjela. Borimo se za studije koji su kvalitetni i koje volimo! Politika nas ne zanima!

Drage članice i članovi Senata, drage profesorice i profesori, dragi dekani i prodekani te drage studentice i studenti, nemojte dopustiti da Hrvatski studiji postanu odjel. Ne pristajte na ništa manje od fakulteta! - stoji u priopćenju.

>> Mladi urednik koji je promijenio studentsku scenu: Vodeće institucije Sveučilišta u Zagrebu su antistudentske

Komentara 11

Avatar TAJSAM
TAJSAM
22:13 16.01.2017.

počeli su komunisti udarati i sa bokova. naime sve zlo je poteklo iz bolesnih glava onih koji bi htjeli da Hrvatska poklekne i padne u komunističke ruke jel se svakodnevno otvaraju događaji koje normalni Hrvati ne mogu ni zamisliti. uskoro se nadam da če biti otkriveno puno afera koje su drugovi sprovodili u svojim bolesnim glavama. kako bi zatomnili svoje nastrano ponašanje i pljačku svakako bi htjeli proizvesti kaos. vjerujem da je naše društvo zrelo za sve dogovore i toleranciju. pozdrav dobrim ljudima

GE
generaly
23:57 16.01.2017.

Ukidanjem i manipuliranjem Hrvatskim studijima omogućava se monopol FIlozofskog fakulteta s ideološkim kadrovima i ideološkom podukom iz društvenih i humanističkih znanosti.

SO
Somelier
07:34 17.01.2017.

Studenti su kao guske u magli. Nek se ti isti studenti pobune i smjene sve rektore i profesore iz onoga sistema koji im i dalje prodaju maglu. Sa tim naukom i znanjem nemaju šanse u Hrvatskoj a kamoli vani. Nek oni budu ti koji će zapoćeti lustraciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije