Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medicinski fakultet

Studenti kongresom žele osvijestiti pozitivne vrijednosti i afirmirati ljudska prava

studenti
Foto: PR FOTO
1/2
04.05.2016.
u 16:27

Kongres je zamišljen kao niz stručnih predavanja i studentskih izlaganja, uz koje de biti priređene različite radionice, filmska projekcija, predstava te humanitarni koncert. Dobrodošli su radovi iz svih znanstvenih grana i disciplina, a koji se na određeni način tiču problematike ljudskih prava: iz prava, filozofije, književnosti, medicine, povijesti, ekonomije, kulturologije

Studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organiziraju prvi studentski kongres "Studenti za ljudska prava" u razdoblju od 13. do 15. svibnja kada će se održati i humanitarni koncert i akcija namijenjena pomoći dječjoj bolnici Kantrida na riječkom Medicinskom fakultetu. Prikupljat će igračke za djecu koja se liječe u riječkoj dječjoj bolnici.

Studenti organizatori kažu da problematika ljudskih prava nikada ne prestaje biti aktualna, s obzirom da smo svjedoci svakodnevnog kršenja i pokušaja zaštite tih istih ljudskih prava. Međutim, javnost često nije dovoljno informirana ni o osnovnim pojmovima koje se odnose na ljudska prava. 

Upravo zajedničkim informiranjem, diskutiranjem i druženjem studenti na kongresu žele pridonijeti afirmaciji pozitivnih vrijednosti u akademskoj zajednici, pa i u samom društvu. Istovremeno se ostvaruje vrijedna interakcija te razmjena ideja i mišljenja između studenata različitih primarnih usmjerenja, te svakako jedno zanimljivo i korisno iskustvo za sve uključene.

Kongres je zamišljen kao niz stručnih predavanja i studentskih izlaganja, uz koje de biti priređene različite radionice, filmska projekcija, predstava te humanitarni koncert. Dobrodošli su radovi iz svih znanstvenih grana i disciplina, a koji se na određeni način tiču problematike ljudskih prava: iz prava, filozofije, književnosti, medicine, povijesti, ekonomije, kulturologije...

 Kongres će se održati na Medicinskom fakultetu, Brade Branchetta 20, u organizaciji Odbora za ljudska prava i mir udruge CroMSIC, nevladine i neprofitne udruge studenata medicine u Republici Hrvatskoj. Projekt je podržan od strane Studentskog Zbora Sveučilišta u Rijeci.

>> Vodstvo HRT-a odbacilo Lekovićeve tvrdnje o zabrinjavajućem stanju na HRT-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije