Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HŽ Putnički prijevoz

Strojovođama propao i drugi pokušaj štrajka

Hrvatske željeznice
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
30.05.2015.
u 00:05

Štrajk solidarnosti morali su otkazati jer su zahtjevi radnici Uljanika TESU ispunjeni, isplaćena im je plaća

Sindikat strojovođa Hrvatske (SSH) nije uspio jučer u svom drugom pokušaju da ovaj tjedan organizira štrajk u HŽ Putničkom prijevozu. Strojovođe su za jučer od 14 do 15 sati bili najavili štrajk solidarnosti s radnicima Uljanika TESU, a u tih sat vremena planirali su zaustaviti sve vlakove.

No štrajk solidarnosti morali su otkazati jer su zahtjevi radnici Uljanika TESU ispunjeni, isplaćena im je plaća. Štrajk solidarnosti bio je pak plan B strojovođama jer prvotno su htjeli štrajkati i zaustaviti vlakove u srijedu od 5 do 13 sati, no taj im je plan pokvario Županijski sud u Zagrebu koji je štrajk proglasio nezakonitim. SSH je htio organizirati štrajk zbog kršenja odredbi kolektivnog ugovora. U Sindikatu strojovođa kažu da im je drago za radnike Uljanika TESU i da neće pokušati organizirati štrajk i treći put.

>>Vlakovi će sutra stati na sat vremena zbog štrajka strojovođa

>>Sud zabranio štrajk u HŽ Putničkom prijevozu

Komentara 2

CV
CENZURIRANO_VL
02:18 30.05.2015.

Nema veze, vlakovi su svejedno kasnili i bez njihovog štrajka. Ko i uvijek.

TH
than
00:46 30.05.2015.

Kao slucajno... Zoki se bori nogama i rukama za vlast. Cak imamo i rast BDP-a. Je da zaduzujemo i unuke, ali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije