Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strašna nesreća u Selcu:

Baka s bebom u rukama pala na kamenitu plažu, Danci pružali prvu pomoć: Baka je pri padu zaštitila dijete

stijene
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija
24.07.2016.
u 19:30

Žena je očito stala preblizu ruba na šetnici, izgubila je ravnotežu i potom pala na jednu njemačku turistkinju

Danas nešto prije 13 sati na crikveničkoj rivijeri, na plaži, u mjestu Selce, došlo je do strašne nesreće u kojoj su teško stradale baka i beba

Žena je, naime, željela provjeriti ima li slobodnih mjesta na plaži. Očito je stala preblizu ruba, izgubila je ravnotežu i potom pala na jednu njemačku turistkinju koja se sunčala točno na tom mjestu. Prilikom pada beba joj je ispala iz ruku i pala na kamenite ploče na plaži, pritom se teško ozlijedivši, javlja Riječanin.hr.

Hitna ih prevezla u bolnicu

Svi prisutni na plaži istog trena priskočili su im u pomoć. Pozvana je hitna medicinska pomoć čija je ekipa vrlo brzo stigla. Žena je odmah imobilizirana i zajedno s bebom prevezena na hitni trakt KBC-a Rijeka. Iako su prve informacije sugerirale da je stanje djeteta kritično, prema informacijama iz policije, beba je zadobila lakše ozljede te bi se trebala oporaviti, dok su bakine ozljede veće. 

 Među prvima koji su im pomogli su i jedan danski par. 

– Nisam vidio kako su pali. Krajičkom oka sam vidio da ta gospođa pada na plato gdje smo bili na plaži. Nije pala na nas, pala je na naš naš tanki pokrivač. Sve se dogodilo vrlo brzo. Baka je držala dijete u rukama, i pokušavala zaštititi dijete. Moja supruga Gunhild je pružila pomoć bebi, dok sam ja pomagao baki. Beba nije krvarila. Vjerujem da je baka pri padu uspjela zaštiti dijete. Hitna je došla brzo, unutar 10 minuta, ali šteta što nijedan od dva tima hitne nisu znali ni engleski ni njemački jezik. Vrlo je frustrirajuće kada ne možete prenijeti ključne informacije. Ovakva nezgoda nikad se ne bi mogla dogoditi u Danskoj jer bi kod nas bila ograda uz cestu – rekao je Danac Agner Agerholm Nautrup za Večernji list. 

Dugačka obalna šetnica koja povezuje mjesta crikveničke rivijere na tom dijelu Ulice Emila Antića uzdiže se otprilike metar i pol od obale mora odnosno plaže.

Ključne riječi

Komentara 30

UN
una1
16:19 24.07.2016.

Samo da se beba oporavi,jer svima je teško,baki pogotovo.

LA
LANA555
17:11 24.07.2016.

Jadna bebica a i baka.Bože mogu si zamisliti kako je sad baki.Daj bože da sa bebom bude ok .kao i sa bakom i da svi skupa budu sretni i veseli.

OR
orecpetar
16:44 24.07.2016.

Bebi brz oporavak a Baka Bog je s tobom svi bi treba li znati da se zlo ne događa svaki dan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije